David Quenneville.
Foto: Bildbyrån
SHL

David Quenneville klar för Örebro Hockey

ANNONS

David Quenneville blir kvar i SHL efter degraderingen med Oskarshamn. Via sin hemsida meddelar Örebro att backen är klar för klubben.

David Quennevilles kontrakt med Örebro sträcker sig över säsongen 2025/26.

– Först och främst gillar vi det vi har sett från David. Vi ser det som ett stort plus att han kan ligan och vi tror att han kommer kunna ta steg i vår miljö. David är en back med offensiva egenskaper, han ska vara med och göra skillnad framåt samt utnyttja sina spetsegenskaper i powerplay, säger sportchefen Henrik Löwdahl.

Värvningen kommer två veckor efter att det stod klart att den gångna säsongens nyckelback Samuel Johannesson valt att lämna klubben för att skriva NHL-kontrakt med St. Louis Blues.

– Jag är sjukt taggad på att komma till Örebro. Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig Örebrotröjan och spela inför publiken i Behrn Arena, säger Quenneville.

26-årige David Quenneville blev Oskarshamns poängbäste back den gångna säsongen med sina 28 poäng (7+21) på 51 matcher i grundserien. I slutspelet stod han för ytterligare sex poäng (1+5) på sju matcher, vilket var den näst bästa noteringen i Oskarshamn.


TV: Schweiz besegrade Tjeckien efter straffar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL