Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Carolina Hurricanes räddar säsongen: "Kämpar för livet"

ANNONS

Underläge inför den tredje perioden. Då stod Carolina Hurricanes för fyra mål mot New York Rangers – och räddade säsongen.
– Vi kämpar för livet, säger veteranen Jordan Staal.

Med 20 minuter kvar att spela av nattens möte mellan New York Rangers och Carolina Hurricanes hade hemmalaget ena foten i konferensfinalen. Detta efter att Jacob Trouba stått för matchens dittills enda mål, vilket gjorde att Rangers var en period ifrån att stänga matchserien mot Hurricanes.

Bortalaget var dock långt ifrån ett slaget lag. När säsongen ställdes på sin spets levererade Hurricanes en urstark insats i slutakten i New York – och vände och vann med 4–1 för att undvika uttåg ur slutspelet. Hurricanes reducerar därmed matchserien till 2–3 i matcher till Rangers.

– Vi litade på vårt spel. Det visade sig räcka och vi kämpar vidare. Vi visste att vi behövde göra vår bästa period och det var precis vad vi gjorde. Vi vet att vi har en enorm utmaning som väntar när vi nu vänder hemåt igen. Vi kämpar för livet, säger veteranen Jordan Staal till NHL.com.

“Det var många problem”

New York Rangers tränare Peter Laviolette var inte nöjd med vad han fick se från sitt lag i 1–4-förlusten.

– Vi hade inte rätt approach i dag. Det var många problem. Nu får vi försöka se till att åtgärda de problemen. Den här gruppen har alltid svarat upp på ett bra sätt när vi inte spelat och uppnått vår potential, säger Laviolette.

För Rangers var förlusten deras första på hemmaplan i årets Stanley Cup-slutspel.

– Självklart vill man stänga en serie när man har chansen, men vi har satt oss i en sits där vi får ytterligare några chanser att göra det. Vi har spelat bra matcher nere i Carolina. Vi vet att vi kan spela i den arenan. Vi kommer att åka ned dit och göra en bättre match, säger Rangers målskytt Jacob Trouba.

Nästa match spelas i Raleigh under natten till fredag, svensk tid.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 1–4 (0–0, 1–0, 0–4)
New York: Jacob Trouba (1).
Carolina: Jordan Staal (1), Jevgenij Kuznetsov (4), Jordan Martinook (2), Martin Necas (3).

New York leder med 3–2 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL