Video: Viaplay
NHL

Dallas vidare - slog ut regerande mästarna i matchs sju

ANNONS

De regerande Stanley Cup-mästarna är utslagna - i första rundan. 
Dallas och framförallt Peter DeBoer har vunnit ännu en match sju. 
– Jag har tur, säger Stars-tränaren efter nattens 2–1-vinst.

Med 2–0 till Vegas Golden Knights efter de första två mötena såg det helt enkelt ut som att det skulle bli en för tuff utmaning för Dallas Stars, men efter sju spelade matcher står de nu som segrare - och besegrare av de regerande Stanley Cup-mästarna. 

– Det var troligen många tvivlarna där ute efter match två. De trodde antagligen att vi inte kunde ta oss tillbaka, men det var många som gjorde det i det här rummet, i den här organisationen. Vi spelade två bra matcher de första två och kände att vi var det bättre laget, säger Dallas-kaptenen, Jamie Benn till NHL.com.

Dallas, som knep förstaplatsen i western conference fick ett tufft motstånd direkt i slutspelet, men visade i slutändan sin klass. I nattens sjunde möte bjöd man sin egna publik på en riktig rysare, men kunde i slutändan avgöra till 2–1 genom Radek Faksa. Detta 44 sekunder in i den tredje perioden.

8–0 i match sju: “Har tur”

William Karlsson stod för en assist till 1–1-målet i den andra perioden, men ingen ytterligare puck trillade rätt för Vegas. Jake Oettinger klev istället av med 22 räddningar av 23 möjliga.

– Vi ville verkligen vinna den här matchserien. Vi kände att vi gjorde allt rätt hela året och sen får vi ett lag som Vegas. Jag tycker ärligt talat att vi har ett bredare lag än de hade förra året. Att vi kämpar oss genom 0–2 i matcher… det finns mycket att ta in, säger Dallas-tränaren Peter DeBoer som kanske aldrig behövde vara nervös. 

Inför nattens avgörande sjunde möte i matchserien hade tränaren nämligen sju raka segrar i just sådana lägen. 60 minuter hockey senare står han med 8–0 i sjunde möten, något han skrattande förklarar på följande sätt för media efter avancemanget.

– Det händer inte om man inte har mycket tur och många bra spelare. Jag har tur, men jag tar det. Det är en bra grej att ha, säger Peter DeBoer

I och med detta vet vi nu även hur nästa runda av Stanley Cup-slutspelet kommer att spelas. För Dallas väntar nu de som hade titeln som mästare innan Vegas, i Colorado Avalanche

Alla kvartsfinalmöten: 

New York Rangers – Carolina Hurricanes
Florida Panthers – Boston Bruins
Dallas Stars – Colorado Avalanche
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers


TV: Sverige tar sin sjätte raka U18-VM-medalj

Den här artikeln handlar om: