Axel Ottosson.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Axel Ottosson ryktas vända hem till Björklöven: “Mer än jag vet”

ANNONS

Axel Ottosson ryktas vända hem till Björklöven. 
Nu svarar han själv om uppgifterna – och menar att ingenting är klart än.
– Jag har annat och har haft annat på bordet också, säger Ottosson till Västerbottens-Kuriren

Efter två säsonger i KooKoo har Axel Ottossons kontrakt med den finska klubben löpt ut och han är därmed kontraktslös inför den kommande säsongen. 

Tidigare under måndagen skrev då Expressen att Ottosson ska vara muntligt överens om en flytt hem till moderklubben Björklöven

Nu svarar 28-åringen på uppgifterna. 

– De vet då mer än mig i så fall. Jag skulle inte ha några problem att gå ut med det så här års annars då jag inte har något annat klart heller. Vi har pratat med Löven men att det skulle vara klart just nu är då mer än jag vet, säger Ottosson till Västerbottens-Kuriren.

Björklöven vill värva hem Ottosson: “Bollen ligger hos Axel”

Enligt Ottosson har situationen kring var han ska spela nästa säsong dragit ut på tiden och han ska fatta ett beslut kring vad som känns bäst för hans egen framtid. Centern menar dock att en återkomst till “Löven” inte är omöjlig. 

– Det är klart att det inte är. Men jag har annat och har haft annat på bordet också. Det är svårt men jag kommer att landa i det som känns bäst till slut.

Senast han spelade i Björklöven, säsongen 2021/22 gjorde Axel Ottosson 48 poäng på 48 matcher och var en av HockeyAllsvenskans allra bästa spelare. Björklöven bekräftar att de vill värva hem honom till nästa säsong. 

– Vi har aviserat vårt intresse för honom. Sedan ligger bollen hos Axel just nu och jag har inget mer att säga om det, säger sportchef Per Kenttä till VK.

De två senaste säsongerna har Ottosson varit en framträdande spelare för KooKoo då han har kommit femma i lagets interna poängliga båda säsongerna. Först med 26 poäng på 38 matcher och därefter med 34 poäng på 60 matcher den här säsongen.

 


TV: Mika Zibanejads succénatt mot Carolina

Den här artikeln handlar om: