Auston Matthews är en av finalisterna till Selke Trophy på NHL Awards,
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL Awards

Auston Matthews finalist till Selke Trophy på NHL Awards

ANNONS

Toronto Maple Leafs säsong tog slut via ett hjärtskärande nederlag i den sjunde matchen mot Boston Bruins natten mot söndag, Dagen efter kommer beskedet att lagets superstjärna Auston Matthews är en av finalisterna till Selke Trophy.

Det blev en tidig sorti igen för Toronto Maple Leafs.

För sjunde gången på de åtta senaste säsongerna åkte laget ut ur första rundan av Stanley Cup-slutspelet, Den här gången efter förlust efter förlängning i den sjunde och avgörande matchen mot Boston Bruins.

Dagen efter nederlaget kommer nu en klen tröst för lagets toppspelare Auston Matthews. Målkungen, som gjorde 69 mål under grundserien, är en av tre finalister till Selke Trophy på NHL Awards, utmärkelsen som går till säsongens bästa defensiva forward i NHL.

Barkov och Staal övriga finalister till Selke Trophy

Där får han konkurrens av Florida Panthers lagkapten och toppcenter Aleksander Barkov, samt Carolina Hurricanes kapten Jordan Staal.

Barkov, 28, svarade för 27 mål och 80 poäng på 73 matcher i grundserien. Han har vunnit Selke Trophy vid ett tillfälle tidigare, 2021 och var även en av finalisterna 2022.

Staal, 35, gjorde tio mål och 30 poäng på 80 matcher under sin 18:e NHL-säsong. Veteranen har varit finalist till utmärkelsen vid ett tidigare tillfälle, 2010.

Matthews, 26, har aldrig tidigare varit en finalist till priset, men har vunnit flera andra individuella utmärkelser. 2017 röstades han fram som vinnare av Calder Trophy som ligans bästa rookie och han har även vunnit Hart Trophy som NHL:s mest värdefulla spelare 2022. Årets Maurice Richard Trophy är hans tredje i karriären efter att ha blivit ligans målkung 2021 och 2022 också.

Fjolårets vinnare var Boston Bruins center Patrice Bergeron som vann utmärkelsen för sjätte gången innan han avslutade karriären. Ingen annan spelare har vunnit Selke Trophy fler gånger i NHL-historien.


TV: Alla Auston Matthews mål 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL