Viktor Smeds.
Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Viktor Smeds klar för IK Oskarshamn

ANNONS

Tidigare i dag meddelade Rögle att Viktor Smeds lämnar föreningen.
Nu står det klart att 19-åringen i stället flyttar till Oskarshamn i HockeyAllsvenskan.
– Han kan bli hur bra som helst, och det ska bli kul att se när han tar nästa steg här i Oskarshamn, säger sportchef Oscar Alsenfelt.

Viktor Smeds blev inte kvar i Rögle efter säsongen, vilket SHL-klubben bekräftade tidigare under fredagen. 

Han behövde dock inte leta länge efter en ny klubbadress. Bara en timme efter att ha lämnat Rögle så presenteras 19-åringen nämligen av IK Oskarshamn i HockeyAllsvenskan. 

– Det har gått snabbt och det känns jättebra att representera IK Oskarshamn nästa säsong. Jag ser mig själv som bra både framåt och bakåt där jag kan bidra med hårt jobb i båda riktningar. Mitt mål är att jobba mig uppåt och ta chansen när jag får den, säger Smeds på klubbens hemsida.

“En väldigt lovande spelare”

Under säsongen fick Smeds istid i sju SHL-matcher med Rögle – fyra i grundserien och tre i slutspelet. I J20 Nationell sköt han 15 mål och 22 poäng på 30 matcher. Han var även utlånad till Kristianstad där han gjorde en match – och gjorde mål i den matchen. 

Förra året var Viktor Smeds med och vann JSM-guld med Rögle tillsammans med tvillingbrorsan Axel Smeds.  

– Viktor är en väldigt lovande spelare som kommer från SHL-miljön. Han kan bli hur bra som helst, och det ska bli kul att se när han tar nästa steg här i Oskarshamn, säger sportchef Oscar Alsenfelt.


TV: Will Ferrell dyker upp i AIK-tröja

Den här artikeln handlar om: