Lian Bichsel, Adam Engström och Adam Tambellini är tre av spelarna som försvinner.
Foto: Bildbyrån
SHL

Sju spelare lämnar Rögle efter finalförlusten

ANNONS

Rögle förlorade SM-finalen mot Skellefteå och tog sitt andra silver på de fyra senaste åren. 
Nu tackar klubben av sju spelare som lämnar – bland annat poängkungen Adam Tambellini.
– Det har varit en jättebra tid här, jag har verkligen haft roligt under mina fyra år i klubben, säger kanadensaren på klubbens hemsida

Efter fyra år i Ängelholm så är nu Adam Tambellinis tid som en Röglespelare nu över. 

Det har gått rykten hela säsongen om att stjärnan blickar mot Schweiz och till och med ska vara klar för HC Davos. Nu bekräftar då Rögle att kanadensaren lämnar Rögle efter att laget förlorade finalen mot Skellefteå. 

– Jag vill säga tack! Det har varit en jättebra tid här, jag har verkligen haft roligt under mina fyra år i klubben. Från samhället som har stöttat jättemycket, till alla fans, till folk på stan som kommit och hälsat, det har jag verkligen uppskattat och det har fått mig att känna mig som en i familjen. Jag vill bara säga tack till alla här, säger Tambellini på klubbens hemsida.

Adam Tambellini vann Rögles interna poängliga med 30 poäng den här säsongen. Han har tidigare dock gjort 24 och 23 mål samt 43 och 46 poäng där han har varit en av SHL:s allra bästa offensiva spelare de senaste åren.

De lämnar – här kan spelarna hamna

Förutom Tambellini så meddelar Rögle även att sex andra spelare inte ingår i lagpusslet till nästa säsong.

Det är Adam Engström, Lian Bichsel, Valtteri Viljanen, Petr Kvaca, Viktor Smeds och Alexander Hellnemo som lämnar föreningen. 

– Vi vill tacka alla för deras hårda jobb och insatser i Rögle-tröjan och önskar allihop lycka till framöver, säger Sjöström. 

I Engströms och Bichsels fall så återvänder de till sina respektive NHL-klubbar, Montréal Canadiens och Dallas Stars. Engström skrev under fredagen på ett NHL-kontrakt med Canadiens.

Övriga spelare blir dock fria på marknaden där juniorduon Smeds och Hellnemo har kopplats ihop med flyttar till HockeyAllsvenskan. Smeds ryktas vara aktuell för Oskarshamn medan Hellnemo är på väg till Nybro enligt uppgifter. 

Importerna Viljanen och Kvaca dock uppges flytta hem till Finland respektive Tjeckien. Den finske backen uppges vara överens med Ässät medan den tjeckiske målvakten ska vara på ingång till Liberec.


TV: William Nylanders succénatt mot Boston

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL