NHL

Toronto vann måstematchen - utan Auston Matthews

ANNONS

Toronto överlevde den första av tre måstematcher mot Boston. Matthew Knies avgjorde nattens match i förlängning - och reducerade matchserien till 3-2.
– Man vill göra dem obekväma. Man vill att de ska behöva packa och åka till Toronto, sade coachen Sheldon Keefe.

Se höjdpunkterna i videospelaren.

Toronto har varit på väg att, närmast traditionsenligt, storma ut i den första slutspelsrundan. I inledningen av slutspelet saknade de William Nylander, och när han kom tillbaka sågs både han och Auston Matthews skrika på superstjärnakollegan Mitch Marner i båset. Dessutom har just Matthews haft sjukdomsproblem, vilket gjort att han inte kunnat spela för fullt. I natt saknades Torontos målspruta helt och hållet när Maple Leafs var tvungna att vinna för att förlänga säsongen.

Och den uppgiften lyckades de med.

“Otrolig prestation av Tavares”

Anförda av Joseph Woll, som fick chansen i kassen efter en tuff start på slutspelet för Ilja Samsonov, lyckades de vinna med 2-1 efter förlängning. Rookien Matthew Knies klev fram och avgjorde. Han tryckte in en retur efter en fin soloprestation av John Tavares.

– Det var en otrolig prestation av Tavares som såg till att det där hände. Allt började med honom. Sen landade pucken bara på min klubba och jag hade tur nog att sätta den.
– Man får en liten blackout, sade han om avgörandet.

Nu väntar alltså serien tillbaka till Toronto. Där får Boston Bruins en ny chans att säkra avancemang till andrarundan, där Florida Panthers väntar.

– Det är så här det är ibland. Den svåraste vinsten att ta är den sista. De kom ut och gav precis allt idag, och vi behöver vara bättre. Svårare än så är det inte, konstaterade Bostons kapten Brad Marchand.

Boston - Toronto 1-2 efter förlängning

Boston: Trent Frederic

Toronto: Jake McCabe, Matthew Knies

Den här artikeln handlar om: