Foto: Alamy & Steven Ellis/Daily Faceoff
U18-VM

KLART: Blir Sverige-Finland i kvartsfinal

ANNONS

Sverige tog två poäng mot Schweiz och blev trea i sin grupp. Nu står det klart att man på torsdag spelar kvartsfinal mot hemmanationen Finland.

Det blir ett klassiskt rivalmöte i kvartsfinalen av U18-VM. Sverige ställs mot Finland, som har imponerat i turneringen. Det ska sägas att det har varit en lättare grupp i Esbo där de tre sämsta lagen varit klart under Finland och USA.

När Finland nu spelade en ren gruppfinal mot amerikanerna blev det en utskåpning. Det stjärnspäckade USA vann med hela 9-4 och tog därmed hem gruppen.

Det efter att deras storstjärna James Hagens stått för sex (!) poäng med 3+3. 

Det här gör att Sverige nu kommer att ställas mot Finland i kvartsfinal.

Rivalmöte som väntar

Hade Småkronorna tagit tre poäng mot Schweiz hade det istället blivit Slovakien. Men nu väntar alltså ett riktigt klassikermöte mellan Finland och Sverige i Esbo på torsdag

Där väntar fullsatta läktare inför ett Finland som har höga förväntningar på sig. Bland de mer namnstarka i laget finns Konsta Helenius, Aron Kiviharju och Emil Hemming.

Sverige vann mot Kazakhstan och Schweiz (efter övertid) samtidigt som man förlorade mot Kanada och Tjeckien (efter straffar) under gruppspelet.

Så spelas kvartsfinalerna:

USA - Schweiz

Tjeckien - Slovakien

Finland - Sverige

Kanada - Lettland


TV: Knockas av slagskott i ansiktet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL