SM-FINALEN
Roger Hanssons Rögle är illa ute i SM-finalen.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

Rögle illa ute i SM-finalen: “Kunde lika gärna stått 4-0 till oss”

ANNONS

Rögle förlorade båda sina hemmamatcher i Ängelholm och är nu illa ute i SM-finalen. 
Det har varit fyra uddamålsmatcher – men Rögle har ändå bara vunnit en av fyra matcher så här långt. 
– Vi kunde lika gärna ha stått här med 4-0 i segrar, säger tränaren Roger Hansson.
– Puckarna studsar inte riktigt vår väg, säger kaptenen Anton Bengtsson. 

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Två matcher i Ängelholm med riktigt bra tryck på läktarna. 

Det slutade med två förluster för hemmalaget Rögle som nu är illa ute i SM-finalen. En förlust till innebär silver och att säsongen är slut. 

Enligt tränaren Roger Hansson så kunde alla fyra matcherna ha slutat hur som helst då det har blivit 1-0, 0-1, 2-3 och 1-2.

– Det är en jämn match igen. Uddamålet i alla matcherna, vi kunde lika gärna ha stått här med 4-0 i segrar. Nu gör vi inte det så nu är det bara att “facea” det. Vi vet vad som gäller, det är segrar som gäller. Vi har gjort det förr i slutspelet och nu behöver vi göra det igen, säger Hansson.

Rögle bättre i förlängningen – förlorade ändå

Rögle skapade stort tryck i anfallszon under matchen men Linus Söderström i Skellefteås mål storspelade återigen. Rögle gjorde bara ett mål på 37 skott. 

Framför allt i förlängningen var Rögle det bättre laget och skotten blev 8-2 på tolv minuters spel – men det var ändå Skellefteå som avgjorde. 

– Det räckte inte till, vi behöver få in pucken. Vi hade ett bra läge där i overtime när vi kände att vi hade energin och trycket på dem men vi får inte in pucken, säger Rögles Dennis Everberg efter förlusten.

Efter två väldigt tillknäppta matcher uppe i Skellefteå så har det varit mer öppet spel under matcherna i Skåne. Under lördagens match var det fler skott än i de övriga finalmatcherna. 

Röglekaptenen Anton Bengtsson vittnar också om ett öppnare spel. 

– Det är lite mer målchanser överlag i dag. Det är två bra målvakter, bra försvarsspel av båda lagen. Vi ger oss själva verkligen chansen i fjärde perioden men puckarna studsar inte riktigt vår väg, säger Bengtsson. 

Det är fyra matcher som avgörs med uddamålet och det är klart att det är små marginaler, men finns det något – som du ser det – som gör att det är Skellefteå som vinner tre av fyra matcher trots att det är så jämnt?
– Nej, det är jättesvårt att sätta ord på det… Det är så oerhört jämnt mellan de här två lagen. Det är två bra, spelande lag som är tajta defensivt. Vi skapar tillräckligt för att göra mål i dag men vi får inte in den. De har en bra prestation där i övertiden som de tar vara på. Det är små marginaler men samtidigt är det skickligt också, säger Anton Bengtsson.

Måste vinna tre raka: “Spelas till bäst av sju av en anledning”

Dennis Everberg hade inte heller något svar kring varför det är just Skellefteå som kliver fram i de här avgörande lägena. 

– Det är klart att det är små marginaler, det är väldigt tätt inpå så vi har inte hunnit analysera matchen. Det har varit tajta matcher alla fyra och det kommer nog fortsätta vara det också, säger forwardsstjärnan. 

Rögle förlorade alltså båda hemmamatcherna i Ängelholm vilket gör att de nu är rejält illa ute i SM-finalen. 

Skellefteå leder med 3-1 i matcher och kan säkra guldet på måndag om de vinner hemma. Roger Hansson är då införstådd med situationen som Rögle nu befinner sig i. 

– Alla förluster är tunga i slutspelet. Vi går ju för att vinna, om vi sedan vinner eller förlorar på borta- eller hemmaplan – det spelar mindre roll egentligen. Det är de här viktiga matcherna som ska vinnas. Sedan är det klart att om man tittar på förlängningen så känns det ju tungt eftersom vi driver spelet innan deras mål. 
– Samtidigt så har Skellefteå tålamodet och har väntat på den chansen, sedan har vi ju lägen för att avgöra tidigare. Det är som det är. Det är bara att “facea” situationen och ta det därifrån. En SM-final spelas till bäst av sju av en anledning.


TV: Tyler Kelleher utsedd till slutspelets MVP

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL