Joseph Berger.
Foto: Bildbyrån
SHL

Joseph Berger klar för Malmö

ANNONS

I går meddelade Mora att Joseph Berger utnyttjat sin klausul för SHL-spel nästa säsong. I dag meddelade Malmö att backen är klar för klubben.

Via sin hemsida meddelar Malmö att Joseph Berger skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Vi är glada över att kunna addera ytterligare en väldigt spännande spelare till truppen. Vi har följt Joseph väldigt aktivt under de senaste säsongerna och sett hans framfart och utveckling i HockeyAllsvenskan. Hans exceptionella skridskoåkning tillsammans med ett lugn med puck och en hög tävlingsnivå i närkampsspelet gör honom till en spännande backprofil. Vi ser verkligen framemot att följa hans fortsatta utveckling under vår regi, säger sportchefen Björn Liljander till klubbens hemsida.

Beskedet kommer en dag efter att Mora meddelade att Berger valt att utnyttja sin SHL-klausul för att möjliggöra flytten uppåt i seriesystemet.

"Styrkor i skott och spelsinne"

24-årige Joseph Berger har spelat i Hockeyallsvenskan de senaste två och en halv säsongerna, där han denna säsong producerade 15 poäng (7+8) på 50 matcher för Mora, dit han anslöt från Tingsryd inför denna säsong.

– Det känns jättebra och det ska verkligen bli hur kul som helst att få komma ner till Malmö. Det har varit flera bra snack med både Björn och ledarstaben om min fortsatta utveckling som ligger bakom mitt beslut. Jag ser mig själv som en skridskostark back med styrkor i skott och spelsinne, men jag vill utveckla alla delar av mitt spel egentligen. Det känns som att det är något spännande på gång här och jag hoppas kunna bidra till laget så mycket som det bara är möjligt.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025/26.


TV: Tyler Kelleher utsedd till slutspelets MVP

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM