Stian Solberg under JVM (höger).
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Norske stortalangen Stian Solberg skriver på för Färjestad

ANNONS

Finalförlust igår. Presenterad i SHL-klubb idag. 
Färjestad har gjort klart med norske backlöftet, Stian Solberg. 
– I mina ögon är han en kommande NHL-spelare, säger Anders Myrvold.

Inför sommarens NHL-draft tippas 18-årige Stian Solberg gå så tidigt som bland topp 20 till 50. Nu tar den norske backtalangen det stora steget, från sitt Vålerenga - till Färjestad

– Stian är en mycket lovande ung back som har gjort det bra i Vålerenga i norska högstaligan under ett par år. Vi har följt hans utveckling och tycker att hans egenskaper är väldigt spännande. Han är både kraftfull, rörlig och duktig i närkampsspelet. Vi hoppas och tror att vi ska hjälpa honom att ta ytterligare steg och ge honom en bra miljö att fortsätta utvecklas i, säger sportdirektören Rickard Wallin på klubbens hemsida.

Anders Myrvold som är sportchef i Solbergs moderklubb öser även beröm över löftet.

– Han har haft en fantastisk utveckling under säsongen och et har varit väldigt roligt att följa honom. I mina ögon är han en kommande NHL-spelare, menar Myrvold.

Föll i finalen - mot svenskarna 

Solberg spelade JVM under säsongen, men har framförallt fått en stor del i ett Vålerenga som gick hela vägen till en final i den norska serien. Totalt stod han för 24 poäng på 59 matcher, slutspelet inräknat. 

Den norska finalserien mellan Vålerenga och Storhamar avgjordes under tisdagskvällen i och med att de sistnämnda säkrade en 4–3-seger i förlängning. Matchserien slutade 4–1 och Stian Solberg fick se sig besegrad i säsongens sista match. 

På andra sidan isen stod svenskarna Andreas Hjelm och Jacob Berglund och firade att de just blivit norska mästare. För Berglund kom det dessutom efter att han själv gjort ett viktig 3–2-mål i slutet av den tredje perioden.


TV: Ove Molins lättnad: "Jag är jättestolt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL