Jacob Bengtsson är klar för Toronto Marlies.
Foto: Alamy/AP Photo
AHL

Jacob Bengtsson klar för Toronto Marlies

ANNONS

Efter en fin collegekarriär tar den svenske backen Jacob Bengtsson nästa kliv i karriären. Nu är han klar för spel med Toronto Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies, skriver klubben på sin webbsida.

2018 lämnade Jacob Bengtsson AIK:s juniorverksamhet och flyttade till Nordamerika. Där har han gjort två säsonger med Waterloo Black Hawks i juniorligan USHL och därefter fyra collegesäsonger i NCAA med Lake Superior State University och Boston College.

Efter 140 collegematcher och 71 poäng avslutades tiden i Boston med en finalförlust mot University of Denver (0–2) i kampen om mästerskapstiteln för tio dagar sedan.

Nu blir det ändå en fortsättning i Nordamerika för den storvuxne backen. Inför nästa säsong har den snart 25-årige stockholmaren skrivit AHL-kontrakt med Toronto Marlies, farmarlag till Toronto Maple Leafs.

Jacob Bengtsson, med Järfälla HC som moderklubb, svarade för 14 poäng (3+11) på 40 matcher med Boston College den gångna säsongen. Där var han lagkamrat med amerikanska JVM-stjärnor som Will Smith, Cutter Gauthier, Ryan Leonard och Gabe Perreault, liksom svenske forwarden Oskar Jellvik och svenskamerikanen Lukas Gustafsson.


TV: Joel Persson om tiden med Connor McDavid

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL