Nyhet

Sportchefen om Hampus Sylvegårds framtid: "Min förhoppning är att han ska vara kvar"

ANNONS

Hampus Sylvegård tog upp Vimmerby till HockeyAllsvenskan - men kan nu lämna. Expressen har rapporterat att han är klar som assisterande tränare för Nybro.
– Min förhoppning är att han ska vara kvar, men det är upp till honom vad han känner och vad som är möjligt, säger sportchefen Pelle Johansson till Vimmerby Tidning.

Det var knappast någon som hade tippat att Vimmerby skulle gå upp i HockeyAllsvenskan, men under ledning av succétränaren Hampus Sylvegård var det precis vad man lyckades med.

Nu uppges Sylvegård emellertid lämna. Expressen har tidigare rapporterat att han kommer bli assisterande tränare till Tommy Samuelsson i Nybro. Men Vimmerbys sportchef Pelle Johansson tycks inte ha gett upp hoppet om att behålla 27-åringen.

– Min förhoppning är att han ska vara kvar, men det är upp till honom vad han känner och vad som är möjligt. Det är klart att hans framgångar har skapat intresse bland andra klubbar, säger Johansson till Vimmerby Tidning.

Johansson håller nu på att bygga Vimmerbys historiska första allsvenska trupp.

– Sedan tidigare var det 7-8 spelare i den befintliga truppen som hade förlängt sina kontrakt. Eftersom vi gick upp gäller de inte längre utan jag kommer att få ta en ny sittning med alla spelare och diskutera hur de ser på framtiden. Det kommer inte stå 22 nya spelare på isen när serien drar igång i september. Det kan jag lova.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games