Oskar Asplund är klar för Mora.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Oskar Asplund till Mora

ANNONS

Oskar Asplund är klar för Mora. Backen lämnar Oskarshamn efter en säsong.
– Vi har tittat på Oskar i flera år. En väldigt talangfull back som har ett bra spelsinne och som är duktig med puck, säger sportchef Andreas Hägglund. 

För två säsonger sedan gjorde Oskar Asplund braksuccé med Almtuna. Som junior gjorde han 30 poäng i HockeyAllsvenskan, och det gav honom ett SHL-kontrakt med Oskarshamn. Väl där hade han det tuffare, och det blev bara 14 SHL-matcher och fyra kvalmatcher för klubben. Det blev i stället främst spel i Almtuna även den gångna säsongen.

Men till hösten blir det varken spel i Almtuna eller Oskarshamn. Asplund har skrivit på för två år i Mora.

– Jag fick en bra känsla direkt jag började prata med Mora. Jag har sett hur bra de är på att utveckla spelare och att de är ett bra lag så för mig var det inget svårt val att skriva på, säger han till Moras hemsida.

Det blev tolv poäng på 35 matcher i Almtuna förra säsongen.

– Vi har tittat på Oskar i flera år. En väldigt talangfull back som har ett bra spelsinne och som är duktig med puck. Han har haft en lite tuff resa i SHL den här säsongen, men det här är ju en back som gjort över 30 poäng i HockeyAllsvenskan innan. Det känns som en riktigt bra värvning som kommer passa bra in hos oss, säger sportchef Andreas Hägglund.


Den här artikeln handlar om: