Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

Oscar Lindberg om Jonathan Pudas skada: "Jätteviktig för oss"

ANNONS

Skellefteå förlorade match två på hemmaplan. Men än värre kan vara att laget tappade Jonathan Pudas, som klev av efter en tuff tackling.
– Jag har bara sett situationen på jumbotronen men det är ganska tydligt att den tar rakt i huvudet, säger Oscar Lindberg till Hockeysverige.se.

SKELLFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Oscar Lindberg och Skellefteå AIK förlorade match två på hemmaplan. Återigen blev det målsnålt där matchen slutade 1-0. 

Men denna gången var det till fördel för Rögle, efter att Lian Bichsel avgjorde matchen i den tredje perioden.

– Det var tajt precis som i första matchen, för det mesta tycker jag ändå att vi gör en bra match. Vi är bättre med pucken idag. Men det är väldigt tajt, säger Lindberg efter matchen.

Vad tycker du om finalserien och målsnålheten så här långt?
– Det är två bra lag som inte offrar så mycket defensivt för sin egen offensiv. Sedan har vi såklart några bra lägen att trycka dit den också. Vi måste hitta en väg till att kunna göra fler mål,

Tungt avbräck: “Han gör mycket för oss”

Den stora snackisen var dock tacklingen på Jonathan Pudas i den andra perioden. Backstjärnan vände på spelet och lyckades inte ta emot tacklingen från Daniel Zaar.

Efter att ha fallit in i sargen lämnade han också matchen för att inte återkomma. I Skellefteålägret blev det också riktigt irriterat över att domarna valde att fria Zaar.

– Jag har bara sett situationen på jumbotronen men det är ganska tydligt att den tar rakt i huvudet, säger Oscar Lindberg om situationen.

För att göra saken värre var det också Pudas andra match tillbaka efter skadan som höll honom borta från både kvart- och semifinal. 

Vad betyder han för er och hur tungt är det att tappa honom?
– Han är jätteviktig för oss, han är vår kapten och betyder mycket både på planen och i omklädningsrummet. Sikura är också viktig, han är en av våra drivande spelare med pucken och duktig i powerplay. Han gör mycket för oss. Så det är samma där, vi får se vad det är för status på honom.


TV: Filip Forsbergs alla 48 mål från säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL