Foto: Alamy.
Intervju

Noel Nordh: "Hela båset skrek skjuuuuuuut"

ANNONS

Noel Nordh och Brynäs är bara en match från SHL efter att ha vunnit med 6-3 i match tre på Hovet.
Det efter en stark andraperiod där talangen sköt sitt första slutspelsmål i karriären.
– De får se till att inte göra misstag för då gör vi mål, säger talangen till Hockeysverige.se.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter en stark inledning av match tre mot Djurgården låg Brynäs under inför den andra perioden. Då visade storfavoriterna och kontrade sönder hemmalaget.

Fyra snabba mål dödade tillställningen, och tog Gävlelaget snubblande nära en SHL-plats. För nu är det bara en vinst till som krävs, där man även har flera matchbollar att jobba med.

– Jag tycker att vi har haft ett bra tålamod den här matchserien och hela slutspelet. Vi har fortsatt med det den här matchen. Det är skönt att vi vänder och vinner. Jag vet inte vad det var men vi hade nåt bra byte och sen flöt det på efter det. De kommer ut riktigt hårt, inte som de har gjort de tidigare matcherna, vi var inte riktigt beredda, säger Nordh.

Berätta lite om ert omställningsspel.
– Vi är vassa när de gör misstag. De får se till att inte göra misstag för då gör vi mål.

Det tredje Brynäsmålet kom också från Noel Nordhs klubba. 19-åringen hade spelat elva slutspelsmatcher utan att ha gjort mål, men i den nästintill avgörande match tre slog han till med ett 3-1-mål.

“Har väntat länge på den…”

Det efter att ha kommit i en två-mot-etta och skjutit själv på Viktor Andréns första stolpe.

– De gjorde något misstag och sen fick jag en bra pass av Lindstein. Jag såg Kvist på andra sidan och tänkte att jag skulle passa hela tiden och sen hörde jag de i båset och alla skrek skjuuuut och då sköt jag tre centimeter över benskyddet på första stolpen så det var skönt att den gick in.

Det var ditt första i slutspelet.
– Jag har väntat länge på den…  

Talangen har snittat runt tio minuters istid per match i finalserien mot Djurgården och har tillsammans med Oskar Kvist och Jacob Blomqvist skapat en tuff kedja att möta.

– Jag tycker att vi gör ett bra jobb. Laget vet vad de får ut av oss. Vi är väl inte de som ska producera poängmässigt men det kan vi även göra. Få de andra spelarna att se bra ut som kommer in och kanske få nåt tek i anfallszonen. Vi har gjort det bra i slutspelet och ska fortsätta nu i sista matchen också. 

Första seniorsäsongen – kan avslutas med avancemang

Nu kan Brynäs avgöra serien på tisdag, samtidigt som Djurgården måste bli första svenska laget i historien att vända ett 0-3-underläge för att förhindra Brynäs avancemang.

Vad blir nyckeln för att sparka in matchbollen?
– Det gäller att fortsätta som vi har gjort nu. Med hård intensitet, fysiskt spel och det vi har gjort de senaste matcherna. Då kommer vi ta hem det här. Vi ska inte ta något för givet. 

För Noel Nordh är det den första seniorsäsongen i karriären, och det ser ut som att den kommer att sluta med ett avancemang till SHL.

Född 2005 är det också en spelare som är högaktuell för JVM nästa säsong. 

– Jag har lärt mig mycket den här säsongen. Jag har fått se vad alla äldre spelare gör på isen. Jag har tagit efter dem och sen har det gått bättre och bättre för varje match.


TV: Throwback: VM-finalen 2003

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games