STANLEY CUP
Video: Viaplay
NHL

Andersen hjälte för Carolina - efter galna räddningen

ANNONS

Första slutspelsmötet med Islanders slutade med en seger för Carolina Hurricanes.
Detta efter att danske burväktaren, Frederik Andersen storspelat i kassen. 
– Om han spelar så där är han enormt viktigt, säger coachen Rod Brind’Amour till NHL.com efter 3–1-segern.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Stanley Cup-slutspelets första möte var länge ett tillknäppt möte. Efter två mål i den första perioden dröjde det fram till 44:e minuten innan någon av Carolina Hurricanes eller New York Islanders tog ledningen. Stefan Noesen blev då matchhjälte med 2–1 för hemmalaget, men det var Carolinas spelare i andra änden av isen som blev mötets förgrundsfigur. 

Frederik Andersen stod emot det mesta som skickades åt hans håll och klev av isen med hela 33 räddningar, vissa märkvärdigare än andra. I inledningen på andra kom nämligen Islanders mycket nära ett eget 2–1-mål för att avgöra, men efter en stolpträff lyckades Andersen kasta upp handskarna i luften och rädda returen. 

– Jag kastade ut teknikboken genom fönstret och försökte göra något för att komma nära pucken, säger Andersen själv om den galna räddningen. 

Istället för 1–2 där kunde Carolina säkra segern. 3–1 i tom bur från Martin Necas, fastställde slutresultatet. 

– Tyvärr var han borta en hel del, men det här är varför man har honom. Han har alltid varit en bra målvakt, men har bara inte lyckats stanna där. Förhoppningsvis kan han vara frisk för om han spelar så där är han enormt viktigt, säger Hurricanes coach Rod Brind’Amour till NHL.com.

Kritisk - trots segern

Trots en seger i första slutspelsmötet var det dock inte bara glada miner i Carolina. Rod Brind’Amour yttrade även ett missnöjde efter 3–1-segern.

– Vi var inte så bra, det är något som är säkert. Det här var ett perfekt exempel på ett lag som spelat slutspelshockey i flera månader, mot ett lag som inte har gjort det. Ju längre matchen gick desto bättre blev det, säger han. 


TV: Månadens snyggaste svenskräddningar enligt nhl.com

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL