Patric Larsson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: Patric Larsson återvänder till Tingsryd som sportchef

ANNONS

Tingsryd har saknat en traditionell sportchef i sin organisation de senaste åren. Nu rapporterar Smålandsposten att Patric Larson kommer att återvända till klubben som sportchef.
– Jag har sagt att jag är intresserad, säger Larsson.

I stället för en sportchef har Tingsryd de senaste säsongerna haft en sportgrupp innehållandes av A-lagstränarna samt klubbens styrelseledamot. Nu ska klubben återgå till att arbeta med en sportchef, enligt Smålandsposten.

Enligt tidningen står det också klart vem som blir klubbens nya sportchef. Smålandsposten rapporterar att Patric Larsson återvänder till klubben för att kliva in i rollen.

– Jag har fått en intresseförfrågan och jag kan tänka mig att ta den rollen. Jag har sagt att jag är intresserad, säger Larsson till Smålandsposten.

Larsson poängterar emellertid att inget är klart.

– Nej, det är det inte. Jag har lite annat att ta hänsyn till, både familj och en nuvarande arbetsgivare, och ska ta ett snack med dem innan, säger han.

Lämnade hockeyn 2020

Patrik Larsson, som är pappa till NHL-backen Oliver Ekman Larsson och Tingsrydsbacken Kevin Ekman Larsson, var sportchef i klubben mellan 2013 och 2015. Därefter tog han över som sportchef i Karlskrona under klubbens sist säsong i SHL och blev kvar i klubben fram till 2020 innan klubben tvångsdegraderades till Hockeyettan. Sedan dess har han inte hållit någon officiell titel inom ishockeyn.

– I början var det rätt skönt att inte jobba med hockeyn längre, det var därför jag slutade. Sen har jag fått upp sugen igen och jag har följt Hockeyettan väldigt noggrant. Visst tappar man lite kontakter men jag är inte ett skit orolig för att det skulle vara tyst i telefonen om jag börjar igen.


TV: Här blir Jaromír Jágr målskytt – som 52-åring


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL