Video: Viaplay
NHL

TV: Här hyllas Jakob Silfverberg efter karriärens sista NHL-match

ANNONS

Det blev ett vinnande slut på NHL-karriären för Jakob Silfverberg. 
Efter 4–1-segern mot Vegas radade spelarna upp sig för att hylla svensken. 

Se hyllningen i spelaren ovan.

Efter 889 matcher har Jakob Silfverberg nu gjort sitt i världens bästa liga. När svensken klev ut på isen för nattens möte mellan Anaheim Ducks och Vegas Golden Knights var det för sista gången NHL-karriären. Det slutade med en segern mot Stanley Cup-mästarna - och en fin hyllning. 

När slutsignalen hördes i Vegas stannade hemmalagets spelare kvar på isen. Samtliga radade upp sig för att skaka hand med Silfverberg och tacka honom för karriären. När han nådde fram till sin landsman William Karlsson fick han även ta emot en stor kram.

“Leo Carlsson kunde inte ha önskat en bättre förebild”

Efter 4–1-segern fortsatte hyllningarna. Då från tränaren Greg Cronin

– Han har varit ett fantastiskt föredöme för många av våra spelare, speciellt svenskarna förstås. En sådan som Leo Carlsson kunde inte ha önskat en bättre förebild under sin första säsong i ligan. Jakob gör allt till hundra procent, det gäller isträningen, styrketräningen och förberedelserna inför matcherna. Plus hur han uppträder i omklädningsrummet inför lagkamraterna, säger Cronin. 

Matchen i sig fick sina siffror efter att Frank Vatrano fullbordat ett hattrick i den tredje perioden. Till ett av dessa noterades även Leo Carlsson för en assist, hans 29:e poäng under rookie-säsongen i NHL.


TV: Experternas drömspelare till VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL