SKELLEFTEÅ – FRÖLUNDA
Säsongen är över för Roger Rönnbergs Frölunda.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SM-slutspelet

Roger Rönnberg efter slutspelsuttåget: “Lider med killarna”

ANNONS

För tredje året i rad tog det stopp i semifinalen för Frölunda. 
Efteråt uttryckte tränaren Roger Rönnberg både stolthet och besvikelse.
– Jag lider med killarna, de har spelat med själ och hjärta hela tiden och i dag räcker vi inte till mot ett skickligt Skellefteå, säger Rönnberg till TV4. 

Frölunda spelade en sjunde och avgörande kvartsfinal mot Leksand – och vann efter förlängning. 

I kväll spelade Frölunda en sjunde och avgörande semifinal mot Skellefteå – men då blev det förlust med 4-1. 

Säsongen är därmed slut för Frölunda som åker ut i semifinalen för tredje året i rad. Efteråt menade tränaren Roger Rönnberg att det var ett rättvist resultat. 

– I en serie över sju matcher så vinner alltid det bästa laget så det är bara att gratulera Skellefteå. De är lite bättre, framför allt i den här matchen och framför allt i powerplay. Det är det som avgör. Fem-mot-fem så tycker jag att vi gör en bra serie. Det är powerplay som är skillnaden tycker jag, säger Rönnberg till TV4 och fortsätter: 
– Matchen i dag blir jobbig för oss mentalt. Vi får ett tidigt mål bakåt, vi börjar jaga och tappar tålamodet i försvarsspelet och med pucken. Det blir en jobbig match att spela. Vi spelar hela matchen i uppförsbacke och motvind i ansiktet. Då blir det svårt att hitta energi.

Rönnbergs lovord: “Det är imponerande av spelarna”

Frölunda kom inte upp i nivå under kvällens match utan stängdes ner utav Skellefteå som kunde vinna på ett övertygande sätt. Trotjänaren Nicklas Lasu uttryckte då en frustration över sättet som göteborgarna förlorade på. 

– Jag är besviken givetvis. Vi har kämpat till oss en sjunde och avgörande men så gör vi kanske vår blekaste insats i denna matchen. Det är surt på många sätt, säger Lasu. 

Frölunda kom fyra i SHL:s grundserie och plockade hela 96 poäng vilket är deras bästa notering sedan 2016/17 då de tog 97 poäng. Göteborgarna pressade då också Skellefteå till en sjunde och avgörande match. 

Roger Rönnberg betonade då att han kände stolthet över hur laget har presterat under säsongen. 

– Jag är inte så mörk faktiskt. Jag är otroligt stolt över det här laget och hur de har växt samman och spelat för varandra. Vi gjorde ett modigt omtag i föreningen i våras att vi ville satsa ungt, göra en generationsväxling. Att laget skulle växa ihop och spela så här bra hockey tillsammans så att vi pressar Skellefteå till en sjunde och avgörande. Det tycker jag är imponerande av spelarna. Men sedan vill jag ju alltid vinna så nöjd är jag absolut inte. Jag lider med killarna, de har spelat med själ och hjärta hela tiden och i dag räcker vi inte till mot ett skickligt Skellefteå, säger Rönnberg.


TV: Här blir Jaromír Jágr målskytt – som 52-åring

Den här artikeln handlar om: