Oskar Magnusson.
Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Oskar Magnusson förlänger med AIK: “Ett självklart val”

ANNONS

Oskar Magnusson är klar för en fortsättning i AIK.
22-åringen förlänger sitt kontrakt och är därmed klar för en fjärde säsong i klubben.
– Jag älskar att spela för AIK och det var ett självklart val att skriva på för ett år till, säger han på klubbens hemsida

2021 flyttade Oskar Magnusson från Malmö och ny klubbadress blev då AIK i HockeyAllsvenskan. 

Sedan dess har skåningen blivit kvar i Stockholm och nu står det klart att han även fortsätter där framgent. 22-åringen förlänger nämligen sitt avtal med AIK och är då klar för en fjärde raka säsong i klubben. 

– Jag älskar att spela för AIK och det var ett självklart val att skriva på för ett år till. Nu har jag varit i “Gnaget” i tre säsonger och jag är glad att det nu blir en fjärde då jag trivs väldigt bra i klubben. Det ska bli otroligt roligt att skapa nya minnen med AIK och fortsätta spela framför våra supportrar hemma i vår borg, säger Magnusson.

“En av de bästa spelarna i ligan i numerärt underläge”

Oskar Magnusson öste in poäng för Malmös J20-lag men fick bara spela tolv SHL-matcher för klubben innan han lämnade för spel i AIK. Där gjorde han elva poäng under sin debutsäsong och följde sedan upp det med 16 poäng säsongen 2022/23. 

Den här säsongen gick det dock tyngre för 22-åringen som missade tid på grund av en skada och bara gjorde 2+7 på 41 matcher i grundserien. Han gjorde dock sedan 0+4 på fyra matcher i slutspelet innan han missade de två sista matcherna av kvartsfinalserien mot Mora då han blev avstängd för bråket i match fyra. 

 – Oskar är en skridskostark och hårt arbetande forward som är viktig för oss och är en av de bästa spelarna i ligan när det kommer till spel i numerärt underläge. Han står för väldigt mycket som vi i AIK vill stå för både på och utanför isen. Det vill säga att han är positiv, ambitiös och väldigt seriös i sitt idrottsutövande. Oskar drog på sig en skada som höll honom borta en stund och det tog lite tid för honom att komma tillbaka till nivån som både han och vi förväntar oss att han ska prestera på. Men han visade framförallt i sista delen av serien och i slutspelet hur bra han är, säger AIK:s sportchef Niklas Persson.

Totalt har Magnusson spelat 146 matcher för AIK de tre senaste säsongerna. 2022 var forwarden också med och spelade JVM med Sverige där han noterades för 1+1 i turneringen och fick en bronsmedalj med sig hem.


TV: William Eklund om VM-spel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games