Johan Pennerborn.
Foto: Bildbyrån
Europa

Johan Pennerborn tar över JYP

ANNONS

Johan Pennerborn lämnade österrikiska Graz efter en tung säsong. Nu väntar ett nytt huvudtränaruppdrag utomlands. Den tidigare Färjestadstränaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med finska JYP.
– Jag är glad över möjligheten, säger han till klubbens hemsida.

Efter två säsonger som huvudtränare i österrikiska Graz, där laget denna säsong slutade på en jumboplats i ICEHL, lämnad Johan Pennerborn sitt uppdrag. Nu står det klart att han fortsätter sin tränarkarriär utomlands.

Via sin hemsida meddelar den finska Liiga-klubben JYP att Pennerborn skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag är glad över möjligheten att få vara JYP:s huvudtränare de kommande åren. Nu inleder vi en ny resa tillsammans med laget och supportrarna, säger Pennerborn till sajten.

Johan Pennerborn blir första utländska tränare i JYP

Han blir därmed den första utländske huvudtränaren att coacha JYP.

– I Johan får vi en excellent tränare som kommer att bidra med ett noggrant och modernt ledarskap. Efter en väldigt lång process är vi nöjda med att ha nått ett avtal med Johan och vi ser framemot nästa säsong, säger klubbens vd Risto Korpela.

Den 52-årige tränaren var huvudtränare i Färjestad mellan 2017 och 2022, innan han fick sparken i slutet av februari 2022 och ersattes av Tomas Mitell på Färjestads tränarbänk.


TV: William Eklund om VM-spel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL