Chris Abbott kan vara en lösning för HV – men inte som ersättare till Kent Norberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

HV71 vill behålla Kent Norberg – och värva en general manager: “Tittar på 14-15 namn”

ANNONS

HV71 bekräftade nyligen att de har varit i kontakt med Chris Abbott om ett jobb inom föreningen. 
Men enligt t.f. ordföranden Andreas Davidsson vore det som general manager – och inte som ersättare till “Nubben”. 
– Vår ambition är att jobba vidare med Kent. Han har gjort ett fantastiskt jobb med att sätta nya truppen, säger Davidsson till Jönköpings-Posten

Det har gått snart tre veckor sedan HV71 säkrade fortsatt SHL-spel genom att vinna den sjunde och avgörande kvalmatchen mot Oskarshamn. 

Klubben har dock ännu inte fattat ett beslut kring hur den sportsliga organisationen ska formeras till nästa säsong. Anton Blomqvist är klar som ny huvudtränare men ovanför honom är det ännu inte klarlagt hur rollerna ska förmedlas. Kent Norberg är kontrakterad som sportchef men har varit kraftigt ifrågasatt medan Johan Lindbom också har kontrakt men just nu inte har någon bestämd roll i föreningen. 

Tidigare under torsdagen avslöjade då Expressen att Rögles tidigare sportchef Chris Abbott är aktuell för en återkomst till HV71. Tillförordnade ordföranden Andreas Davidsson bekräftade då också kontakt med Abbott, som vann SM-guld med klubben som spelare 2017. 

Nu menar dock Davidsson att Abbott bara är ett av flera namn som HV tittar på för en roll inom föreningen. 

– Vi vill stärka den sportsliga ledningen. Vi är ute och tittar på olika lösningar, vi tittar exempelvis på att ha en general manager som blir totalansvarig för all sport i HV71. Vi har tittat på 14-15 namn och Chris Abbott är på den listan, säger Davidsson i ett förtydligande till Jönköpings-Posten.

En general manager skulle inte ersätta “Nubben”

I och med avslöjandet om Chris Abbott så inleddes spekulationer om att “Nubben” då skulle få sparken som sportchef för HV71. Men enligt Andreas Davidsson är så inte fallet.

– Det kanske man kan tycka att det låter som, men vår ambition är att jobba vidare med Kent. Han är sportchef, har ett år kvar och är ansvarig för herrsidan. Han har gjort ett fantastiskt jobb med att sätta nya truppen. Men oavsett vill vi stärka den sportsliga ledningen, det är där det haltat som mest sista åren.

Enligt honom så är det snarare så att HV vill behålla “Nubben” som sportchef för herrlaget medan en ny person, där Chris Abbott är en av kandidaterna, skulle ha ett mer övergripande sportsligt ansvar. Rekryteringen av en general manager vore alltså som ett komplement till “Nubben” och inte som en ersättare. 

– Vi har ett år kvar med Kent och vi har för avsikt att fullfölja det avtalet. Jag tycker att vi har spottat upp oss och gjort ett betydligt bättre jobb den här säsongen och landat många spännande spelare. Men återigen, vi är för sårbara i den sportsliga ledningen. Den behöver breddas, säger Andreas Davidsson till JP.


TV: Experternas drömspelare till VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games