HockeyAllsvenskan

Djurgårdens dåliga start: "Kom in helt fel"

ANNONS

Djurgården blev överkörda av Brynäs till en början. Och det rådde en viss förvirring i laget över varför det såg ut som det gjorde.
– Vi står på hälarna av någon anledning, konstaterade tränaren Michael Holmqvist efter matchen.

  • 1-0 kom efter 43 sekunder.
  • 2-0 kom efter 4:38.
  • 3-0 kom efter 7:08.

Då hade Djurgården ännu inte fått iväg ett skott på mål.

Det var Brynäs för hela slanten till en början, och efter 60 minuters spel hade de tagit hem den första hockeyallsvenska finalen med 6-2. Och i Djurgårdslägret var det konfunderat efter den dåliga starten.

– Vi kom uppenbarligen in på helt fel sätt. Vi känns otroligt tänkande, och då går inte benen. Vi står på hälarna av någon anledning, konstaterade tränaren Michael Holmqvist efter matchen.

“Det är lite konstigt”

Succétränaren hade inget svar på varför det såg ut som det gjorde.

– Jag försöker lista ut det, men det kommer jag behöva göra med grabbarna. Det är lite konstigt att vi inte kommer ut bättre en sådan här match. Vi har gjort en jävla resa för att ta oss till final, Brynäs är jättefavoriter, då är det bara att gå ut och tävla och älska läget. Men det fanns inte riktigt.

Kapten Marcus Krüger, som var den enda Djurgårdsspelaren som mötte media efter matchen, menar att starten var det som sänkte laget.

– Starten måste vara bättre energimässigt och i forchecken, som vi varit bra på den senaste månaden. Vi får fokusera på det, så kommer vi ha en bättre chans på fredag.
– De får komma med bra fart i mittzonen och sen gör de mål direkt i fem mot fem, och sen i powerplay. Det är mer än en sak som inte funkar, men framför allt är det starten.

Var det något i Brynäs spel som förvånade er i starten?
– Det kan jag inte säga. De är bra när de spelar med puck och kommer med fart genom mittzonen. Det fick de göra alldeles för enkelt.
– Det är en ny match på fredag. Då har vi chansen att göra det bättre.

“Vet inte om de blir paralyserade”

Tränaren Michael Holmqvist menar också att det inte fanns något i Brynäs spel som överraskade.
– De har varit bra hela året, varje match vi mött dem. Det är ett bra och skickligt lag. Men vi gör dem bättre. Vi är inte där från start, och de får spela sin hockey fullt ut.

Samtidigt som det fanns ett stort missnöje i Djurgårdens lag var humöret ett annat i Brynäs. Backen Johannes Kinnvall menar att Brynäs också gjorde Djurgården sämre.

Är du förvånad över hur de kom ut i början? De är själva lite perplexa över hur det kunde se ut så.
– Det är svårt att säga, för jag tycker verkligen vi trycker på också. Jag vet inte om de blir paralyserade i spelet också, men vi visar verkligen bra karaktär. Vi känner inte efter, utan går bara ut och kör, säger Kinnvall.
– Men vi har pratat om att inte gå för högt efter vinster och inte för lågt efter förluster. Och det kan lika gärna vara små detaljer som gör att vi ligger under med 3-0 också.

Nästa match i finalserien spelas på fredag, även då spelas matchen i Gävle.


TV: Förra veckans fem snyggaste svenskräddningar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL