Adam Werner.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
Europa

Adam Werner klar för TPS Åbo

ANNONS

Adam Werner har hittat sin nya klubbadress. 
Efter tiden i Malmö så flyttar han nu till Finland och skriver på för TPS Åbo. 
– Jag tror att detta är en fantastisk möjlighet för mig, säger Werner på klubbens hemsida

Efter två säsonger i Malmö Redhawks stod det klart att Adam Werner skulle gå vidare i sin karriär. 

Nu är det klart vart flyttlasset går vidare. Under torsdagen presenteras nämligen Werner av den finska klubben TPS Åbo

– Det här är spännande och jag tror att detta är en fantastisk möjlighet för mig – jag ville flytta till en plats där det finns en stor roll tillgänglig. Vi pratade med tränaren Ari Moisanen och jag fick ett väldigt bra intryck av honom och hela laget. Jag fick intrycket av att han verkligen vill jobba med mig och det betyder mycket för mig. Jag pratade också med Lukas Wernblom och Oliver Lauridsen, som spelade med mig i Malmö, och båda berömde organisationen. Jag tror att jag kommer att få förtroende i Åbo och har möjlighet att utvecklas som målvakt, säger Werner.

“Vi ser i honom en enorm potential att sikta mot världstoppen”

Adam Werner vände hem till Sverige 2022 och hade 90,6 i räddningsprocent under sin första säsong i Malmö där han sedan höjde sig och spelade en roll i att rädda kvar klubben i SHL då han stod i fyra av fem matcher vid kvalvinsten mot Brynäs. Den här säsongen hade han sedan 90,1 i räddningsprocent på 25 matcher. 

Tidigare har han även spelat SHL-hockey med Färjestad, gjort två säsonger i HockeyAllsvenskan med Björklöven samt gjort tre säsonger i Nordamerika där han bland annat fick vakta kassen i två NHL-matcher för Colorado Avalanche. 

– Han är en stor målvakt som har bra grundläggande rörelseförmåga. Vi ser i honom en enorm potential att sikta mot världstoppen. Han har spelat bra hittills, men jag tror att det fortfarande finns mycket omätbar potential. Jag känner också att han har passionen att göra sig själv till en ännu bättre målvakt och vi uppskattar sådan hunger och vilja att utvecklas, säger TPS målvaktstränare Ari Moisanen.

26-åringen blir nu en av svenskarna i TPS Åbo nästa säsong. Den senaste säsongen spelade även Niklas Arell, Linus Fröberg, Max Lindroth och Lukas Wernblom i klubben. Till nästa säsong är det i nuläget endast Werner och Wernblom som har kontrakt med klubben.


TV: Connor Bedards snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL