Max Krogdahl.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Oskarshamn plockar in Max Krogdahl: "Passar perfekt"

ANNONS

Efter ett lyft i Östersund går Max Krogdahl vidare. 
Nu presenteras han som förstärkning till Oskarshamns backsida.
– Trots en säsong med många förluster så stack Max ut enormt mycket, säger sportchefen, Oscar Alsenfelt på klubbens hemsida.

Rasmus Bengtsson, Niclas Burström och Ludvig Östman får en ny backkollega. Efter att Östersund tackat av Max Krogdahl presenteras han nu som nyförvärv i SHL-nedflyttade Oskarshamn.

– Max är en kille som vi tycker passar perfekt in i det laget vi försöker bygga, han är tydlig i sin roll, starkt defensiv som gör sina lagkamrater bättre. Han är en stabil bricka i det norska landslaget och en ledare i alla situationer. Trots en säsong förra året med många förluster så stack Max ut enormt mycket, både i hur han såg ut men hans underliggande siffror förstärker detta på ett förtroendeingivande sätt. En spelare som jag vet fansen kommer gilla, säger sportchefen Oscar Alsenfelt på klubbens hemsida.

“Ett lag som siktar på att ligga i toppen”

Den 25-årige backen kom till Östersund efter två år i Västervik. Där fick han ett lyft i sin produktion och fortsatte att imponera defensivt när man säkrade det allsvenska kontraktet i ett kval. Nu siktar han på att vara med i toppen av tabellen istället.

– Jag är taggad på att komma till ett lag med höga ambitioner och som siktar på att ligga i toppen av tabellen. Klubben har varit i SHL under en tid och det jag hört är att det är en fin förening med bra folk runt omkring. Jag har pratat med bland annat Emil Lilleberg tidigare och följt laget genom honom, säger Krogdahl.

Samtidigt som Krogdahl tackades av i Östersund tog även Fredrik Strömgren avsked.


TV: Connor Bedards snyggaste framspelningar 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games