BRYNÄS - DJURGÅRDEN
Hugo Hävelid och Viktor Andrén.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Michael Holmqvists besked: Viktor Andrén står på fredag

ANNONS

Djurgården bytte målvakt efter sju minuter, då Viktor Andrén hade släppt tre puckar förbi sig. Men Michael Holmqvist meddelar att Andrén med största sannolikhet får en ny chans på fredag.
– Jag tänker inte ta bort honom för att han släpper in tre snabba mål.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs vann med 6-2 i den första finalmatchen, efter att ha gått fram till 3-0 redan efter sju minuter. Då byttes Viktor Andrén ut, efter att ha stoppat sju av tio skott. Han ersattes av JVM-målvakten Hugo Hävelid.

Men trots mardrömsmatchen ville Djurgårdens tränare Michael Holmqvist inte kritisera Andrén. Han valde i stället att hylla målvakten.

– Viktor har gjort ett otroligt bra slutspel och är en stor anledning till att vi är här idag och möter Brynäs. Jag tänker inte ta bort honom för att han släpper in tre snabba mål. Man får ju kolla på var lägena kommer ifrån och vilka vi ger lägena. 
– Det här handlar inte om Viktor. Jag byter ut honom för att ändra i laget.

“Kan inte lasta Viktor för målen”

På frågan om Andrén står på fredag svarade Holmqvist kort:

– Det tror jag.

Även lagkaptenen Marcus Krüger skyddade målvakten efter matchen.

– Vi kan definitivt inte lasta Viktor för målen. Och de har ju några andra lägen också. Det blir en väckarklocka för oss, att vi behöver steppa upp lite. Jag vet inte om det beror på det, men vi gör ju ett mål sent i första och i starten på andra tävlar vi lite bättre. Sen gör de fyra och femman i powerplay, suckar kaptenen.

På fredag spelas finalmatch två. Sannolikt med Viktor Andrén i kassen. 

Den här artikeln handlar om: