Anders Grönlund, Lars Bryggman, Christian Djoos och Jesper Frödén.
Foto: Imago
Europa

Lista: Europasvenskarna som kan bli mästare

Den europeiska klubblagssäsongen lider mot sitt slut. I SHL inleds finalspelet till helgen och ute i de europeiska toppligorna står finalserierna också runt hörnet, där det redan nu står klart att vi kommer att få se svenskar få fira guld i både Schweiz och i Finland.

Schweiz

Jesper Frödén, forward, ZSC

29-årige Jesper Frödén valde inför den här säsongen att lämna Nordamerika för spel i den schweiziska storklubben ZSC. Där har han varit poängstark under säsongen, då han i grundserien blev lagets interna skyttekung med sina 22 fullträffar på 47 matcher (40 poäng totalt), medan han i slutspelet haft det tyngre med produktionen. Efter åtta spelade matcher står Frödén noterad för tre poäng (1+2) inför kvällens finalpremiär mot Lausanne.

Jesper Frödén. Foto: Imago

Christian Djoos, back, Lausanne

Oavs

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL