Foto: Bildbyrån
SDHL

Sara Grahn förlänger kontraktet – redan nu

ANNONS

Luleå säkrar upp en av SDHL:s bästa målvakter. Sara Grahn förlänger sitt kontrakt fram till 2026 med klubben.
– Känslan är att hon kommer kunna fortsätta vara på absolut topp under många år till, säger sportchefen Oskar Häggström.

Sara Grahn har varit förstemålvakt för Luleå och har varit högst bidragande till att nu vinna fem raka SM-guld. Målvakten hade ett kontrakt fram till 2025 med klubben, men redan nu står det klart att det blir en fortsättning.

Luleå/MSSK meddelar nämligen att 35-åringen nu har valt att förlänga kontraktet med ännu ett år i förtid.

– Hon vill aldrig släppa in en puck och tävlar varje dag. Känslan är att hon kommer kunna fortsätta vara på absolut topp under många år till. Så det känns jättebra att hon redan nu valt att förlänga sitt avtal med ytterligare en säsong, säger Oskar Häggström.

“Ingenstans jag hellre skulle vilja vara”

Under den långa och framgångsrika karriären har Sara Grahn vunnit fem SM-guld, alla med Luleå. Totalt har det blivit 17 säsonger i SDHL där hon även har spelat för Linköping och Brynäs.

Allt som allt räknas hon som en av Sveriges bästa målvakter genom alla tider. Exempelvis har det även blivit elva VM och tre OS för stjärnan.

– Det finns ingenstans jag hellre skulle vilja vara än i Luleå Hockey och att spela för Sveriges bästa förening. Så det var ett lätt val att återigen förlänga mitt avtal med LHF/MSSK. Jag känner att det här är en perfekt miljö för mig att fortsätta min strävan mot att bli så bra som jag kan bli.


TV: Mattias Ekholm sänker Mikko Rantanen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL