Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Christoffer Björk stannar i AIK: "En klubb jag älskat sedan barnsben"

ANNONS

Christoffer Björk är klar för en fortsättning i AIK. Forwarden var en av lagets bästa spelare i slutspelet och förlänger nu kontraktet.
– Han är omtyckt både som spelare och person och har tagit kliv från dag ett sedan han kom in, säger sportchef Niklas Persson.

AIK har säkrat en spännande kugge till nästa säsong. Christoffer Björk, som gick från klarhet till klarhet, är klar för en fortsättning i “gnaget”. Forwarden hade en fin kvartsfinalserie mot Mora och stod då för fem poäng på sex matcher.

Nu står det också klart att han förlänger kontraktet med stockholmarna.

– Det känns otroligt kul att få göra den här förlängningen med AIK. Jag är riktigt taggad på den kommande säsongen och att få fortsätta vara en del av den här resan. Jag känner överlag att AIK är en bra plats för min utveckling som hockeyspelare, det känns också oerhört bra att fortsätta få ta nya steg i en klubb jag älskat sedan barnsben, säger 24-åringen.

“En självklar förlängning”

Forwarden kom till AIK från Kalix i Hockeyettan under den förra säsongen och flyttade permanent till klubben inför i år. Och redan tidigt har han blivit en publikfavorit med sitt hårda arbete.

Den här säsongen blev det 15 poäng i grundserien och fem ytterligare i slutspelet. Till nästa säsong hoppas Niklas Persson att få ännu mer utdelning på Christoffer Björk.

– Det här var en självklar förlängning. Björk är en otroligt ambitiös och målmedveten kille, han är omtyckt både som spelare och person och har tagit kliv från dag ett sedan han kom in. Det ska bli spännande att fortsätta jobba vidare med Björk och se vart det bär, för det finns en hög potential i honom och att han ska kunna vara ännu mer involverad i det offensiva spelet framöver.


TV: 11 april: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games