William Ignberg Nilsson skriver på för HV71.
Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån
SHL

William Ignberg Nilsson klar för HV71

ANNONS

HV71 presenterar sitt första nyförvärv inför nästa säsong. 
William Ignberg Nilsson följer med tränarna Anton Blomqvist och Fredrik Stillman från AIK och skriver på för HV till 2026.
– William är en jobbig forward att möta, säger sportchef Kent “Nubben” Norberg. 

Efter att ha presenterat Anton Blomqvist som ny huvudtränare och Fredrik Stillman som assisterande tränare inför nästa säsong så har HV71 nu gjort klart med sitt första nyförvärv. 

William Ignberg Nilsson följer med tränarna från AIK och skriver på ett tvåårskontrakt med HV.

– Det ska bli otroligt kul att komma till HV71 och Jönköping. Jag har aldrig spelat i Husqvarna Garden men det ser ut att vara en härlig atmosfär där och jag ser fram emot att ha det som min hemmaarena. Jag är hitvärvad för att vara en energispelare och bidra med ett hårt jobb över hela banan, säger Ignberg Nilsson på klubbens hemsida

“Har en härlig inställning”

Den 22-årige forwarden kommer från två säsonger i AIK där han gjorde nio poäng under 2022/23 och den här säsongen lyfte han till 15 poäng. Han har också dragit på sig 100 utvisningsminuter under de två säsongerna. I slutspelet har han också gjort sex poäng samt dragit på sig 80 utvisningsminuter på tolv matcher de senaste två säsongerna. 

– William är en jobbig forward att möta och gillar att spela med mycket aggressivitet och har en härlig inställning. Efter några år i HockeyAllsvenskan är han mogen för SHL-spel och jag ser fram emot att se honom i höst i HV-tröjan, säger sportchef Kent “Nubben” Norberg.

William Ignberg Nilsson spelade juniorhockey i Timrå, där Kent Norberg var sportchef, innan han tog kliver till seniorhockey via spel i Hockeyettan innan han fick chansen i HockeyAllsvenskan för två år sedan. 

Nästa säsong blir alltså forwardens första i SHL.

 


TV: Summering av HV71:s säsong

Den här artikeln handlar om: