Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Nathan MacKinnon når 50 mål – efter nattens uppvisning

För första gången i sin karriär har Nathan MacKinnon nått, och passerat, drömgränsen på 50 mål under en och samma säsong. Detta efter att superstjärnan bjudit på ett hattrick i nattens 5–2-seger över Minnesota Wild.
– Jag trodde ärligt talat att jag aldrig skulle göra 50 mål, säger han.

För fjärde gången den här säsongen har en NHL-spelare passerat den magiska 50-målsnoteringen.

Detta efter att Nathan MacKinnon under natten till onsdag, svensk tid, briljerat med ett hattrick i Colorados 5–2-seger över Minnesota och därmed noterats för mål nummer 49, 50 och 51. För MacKinnon var detta första gången som superstjärnan nådde drömnoteringen.

– Det känns bra. Jag trodde ärligt talat att jag aldrig skulle göra 50 mål. Jag trodde verkligen inte det, säger MacKinnon till Guerilla Sports.

“Det var som när vi spelade juniorhockey i Halifax”

MacKinnon öppnade sitt eget målkonto i matchen i den första perioden via en spelvändning där superstjärnan fick tag i pucken vid egen blå innan han helt sonika skrinnade förbi hela Wild-försvaret och lyfte in pucken bakom Filip Gustavsson.

– Det var som när vi spelade juniorhockey i Halifax. Jag har sett honom göra sådana mål där han bara blåser förbi försvararna och där backarna inte har en chans, säger kedjekamraten, tillika tidigare juniorlagskompisen, Jonathan Drouin.

Nathan MacKinnon nådde sedan 50-målsnoteringen med drygt fem minuter kvar att spela av den andra perioden, innan han i slutskedet av mittakten fullbordade sitt hattrick genom att ånyo skrinna sig genom hela Wild-försvaret och lyfta in pucken bakom Gustavsson.

– Det var en så dominant insats som man kan ha, konstaterar tränaren Jared Bednar.

Överlägset poängbästa säsongen

Trots sitt hattrick har MacKinnon alltjämt två poäng upp till Nikita Kutjerov i toppen av NHL:s poängliga, då den ryske superstjärnan stod för tre passningspoäng när Tampa Bay besegrade Columbus med 5–2 i natt.

MacKinnon har nu producerat 137 poäng (51+86) på 79 matcher denna säsong, vilket är hans överlägset poängbästa notering under en och samma säsong i sin NHL-karriär.

Förutom MacKinnon har även Auston Matthews (66 mål), Sam Reinhart (53) och Zach Hyman (52) passerat drömgränsen den här säsongen.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 5–2 (2–2, 3–0, 0–0)
Colorado: Nathan MacKinnon 3 (51), Artturi Lehkonen (16), Cale Makar (20).
Minnesota: Kirill Kaprizov (42), Matt Boldy (27).