Johnson och Lindholm tillbaka – då saknas Linus Söderström.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

Johnson och Lindholm tillbaka för Skellefteå – då saknas Linus Söderström

ANNONS

Skellefteå får tillbaka stjärnorna Andreas Johnson och Pär Lindholm till kvällens semifinal.
Men då saknas toppmålvakten Linus Söderström som har storspelat i slutspelet. 

I den andra semifinalen var det oroväckande bilder på Skellefteåstjärnan Andreas Johnson som klev av skadad i den andra perioden och inte återvände till spel. 

Men till kvällens tredje semifinal är han tillbaka och tar återigen plats i kedjan med Dylan Sikura och storebrorsan Jonathan Johnson. Skellefteå får också tillbaka stjärncentern Pär Lindholm som initialt tar plats i fjärdekedjan med Simon Robertsson och Martins Dzierkals. Det är då Elias Stenman som petas och inte tar plats i laget när Lindholm nu är tillbaka. 

Skellefteå drabbas dock också av ett bakslag inför den första semifinalen i Göteborg. Enligt lineupen på klubbens hemsida så saknas nämligen toppmålvakten Linus Söderström efter att ha storspelat i slutspelet så här långt. I stället är det Gustaf Lindvall som får hoppa in mellan stolparna och Alexander Hellnemo blir backup. 

Söderström varit lysande för Skellefteå slutspelet med 94,4 i räddningsprocent och 1,60 GAA och en nolla där han har lett laget till sex vinster på sex matcher i SM-slutspelet.

Så ställer Frölunda upp

Frölunda gör inga större förändringar i truppen förutom att de byter målvakt igen. Lars Johansson kommer in mellan stolparna igen efter att Frans Tuohimaa vaktat kassen i den andra matchen. 

Bland utespelarna så är det bara två spelare som skiftar plats då Erik Borg går in på tolv forwards medan Carl Klingberg hamnar utanför som 13:e forward efter att det varit tvärtom i den senaste matchen. 


TV: NHL-svenskarna som kan bli aktuella för VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL