Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Chad Yetman om galna PP-utdelningen: "Det är rätt bra…”

ANNONS

Mora hade kniven mot strupen i den svåra bortamatchen på Hovet. Då smällde masarna in tre mål på tre försök i powerplay och var hundraprocentiga i spelformen.
– Vi är självsäkra och ska fortsätta med det på fredag, säger Chad Yetman, som gjorde två av målen, till Hockeysverige.se.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Mora var pressade efter att ha förlorat två raka hemmamatcher och hade kniven mot strupen i match fem på Hovet.

Då fick dalalaget maximal utdelning i powerplay och vann med hela 6-1.

Mora var tillbakapressade i första halvan av matchen innan man utnyttjade ett misstag bakåt och prickade in 1-0 genom Hugo Levinsson. Strax därefter fick man chansen i numerärt överläge, och då small det igen. Denna gången via en variant där Chad Yetman lämnades ensam framför Viktor Andrén och sköt sitt femte mål på åtta matcher i slutspelet.

– Måns är en bra framspelare och hittade den öppna killen, vilket råkade vara jag. Jag bestämde mig för att sätta den i nät och som jag sa, han är en grym framspelare. Jag var tursam att vara den som fick göra målet, säger Yetman efter matchen.

Moras vändning kom också efter en vältajmad timeout i andra perioden av Daniel Hermansson som följdes upp med två snabba mål av bortalaget.

– Han är bra på att ta dem i rätt läge, han har gjort det hela säsongen. Han ville lugna ner oss lite och döda deras momentum. Vi kom tillbaka till vårt spel, som jag sa har han gjort det hela läget och det var en bra en att ta. 

Hundraprocentigt PP: “Det är rätt bra…”

När Mora sedan fick chansen igen i powerplay blev det förvisso ett mål bakåt. Men ett mäktigt skott av Michael Brandsegg-Nygård strax därefter återställde tvåmålsledningen.

Chad Yetman klev sedan fram igen i den tredje perioden och gjorde Moras tredje mål i spelformen på lika många försök.

– Det är rätt bra. Det är det här vi försöker göra varje match men det blir inte alltid så. Så länge vi fortsätter flytta pucken och får skottlägen kommer vi få in pucken. Vi är självsäkra och ska fortsätta med det på fredag.

Ett mål som i mångt och mycket stängde matchen.

Hur ser du på matchen i helhet?
– Vi fick jobbet gjort, det var allt som behövdes. Vi är glada men inte för glada. Det är två matcher kvar för att vinna serien. Jag tycker att vi spelar vårt spel, håller oss till systemet, är fysiska och sätter våra lägen. Vi siktar på att göra samma sak på fredag.

Det är nu också anmärkningsvärt att det har blivit fyra raka bortasegrar i den här matchserien.

– Det är speciellt, också i den här arenan. Eller vår arena också, vi brukar vara bra hemma och nu är vi självsäkra i att komma hem. Vi ska ta med samma mentalitet och spela på liv och död. Det var det vi gjorde i dag och vi ska bygga vidare på det.

Starka formen: “Kul att hjälpa laget”

Kanadensaren, som stod för 45 poäng på 50 matcher i grundserien har nu gjort nio poäng på åtta matcher i slutspelet och växt fram till en av Moras nyckelspelare i offensiven.

Chad Yetman fick också en assist på Måns Carlssons 3-1-mål och klev alltså fram med tre poäng i måstematchen.

– Det är kul att hjälpa laget. Det är varför jag är här och jag ska hjälpa laget att göra mål. Om jag inte gör det gör jag inte mitt jobb. Jag är glad med mitt spel och ska fortsätta göra det jag gör.

Du spelar med rätt bra självförtroende?
– Ja, de andra killarna i mitt lag hjälper mig att spela bra. Det finns ingen anledning till att inte ha bra självförtroende. Vi spelar hockey och det är bara ett spel, eller hur? Man får försöka att inte vara så hård mot sig själv. Det är lätt att vara självsäker när alla andra runtom en är det.


TV: Mattias Ekholm sänker Mikko Rantanen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games