Per Kenttä förnekar kontakt med Luleå.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
Nyhet

Per Kenttäs svar om Luleå: “Förhåller mig till mitt jobb i Björklöven”

ANNONS

Luleå letar efter en ny sportchef och har återigen kopplats ihop med Per Kenttä.
Nu svarar Björklövensbossen på ryktena om Luleåjobbet.
– Jag förväntar mig att jobba i Björklöven och gör allt för deras bästa, säger Kenttä till Västerbottens-Kuriren.

I går meddelade Luleå HF att de sparkar Stefan “Skuggan” Nilsson efter att han varit sportchef för klubben i över sju års tid. 

Direkt har då rykten börjat cirkulera kring vem som ska ta över jobbet som sportchef för Luleå.

LÄS ÄVEN: Åtta potentiella ersättare till "Skuggan" i Luleå

Ett av namnen som pekas ut är då Per Kenttä, just nu sportchef i Björklöven

Kenttä har tidigare också kopplats ihop med Luleå, bland annat förra året, och har länge varit en framgångsrik sportchef i HockeyAllsvenskan. Men Kenttä har aldrig jobbat för en SHL-klubb och då har Luleå pekats ut som en möjlig destination ifall han skulle ta klivet upp.

Per Kenttä förnekar kontakt med Luleå

Nu bemöter 43-åringen ryktet om Luleå – och säger att han inte har haft någon kontakt alls med SHL-klubben. 

– Det finns det inte. Jag förhåller mig till mitt jobb i Björklöven. Samma frågor och rykten florerar varje år. Jag har inget mer att säga om det, jag förväntar mig att jobba i Björklöven och gör allt för deras bästa, säger Per Kenttä till Västerbottens-Kuriren.

Något som talar emot att Kenttä vore aktuell för Luleå är att han har kontrakt med Björklöven i ytterligare tre år då hans avtal gäller till 2027. 

Björklöven har också inlett en ombyggnation av truppen där bland annat tränaren Viktor Stråhle fått sparken samt hela kaptensgruppen har fått lämna. Kenttä leder då nybygget inför nästa säsong och det är oklart ifall han då skulle lämna för ett annat uppdrag mitt under renoveringen.

 


TV: Summering av Luleås säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL