Anton Wahlberg och Björn Liljander.
Foto: Bildbyrån
SHL

Malmö räknar inte med Anton Wahlberg: “Bygger ett lag utan honom”

ANNONS

Anton Wahlberg ser ut att kunna vara förlorad för Malmö.
Enligt sportchef Björn Liljander så räknar klubben inte med att få tillbaka talangen.
– Just nu bygger vi ett lag utan Anton, säger Liljander till Sydsvenskan

Efter säsongen i SHL med Malmö Redhawks så åkte 18-årige Anton Wahlberg över till Nordamerika för spel i AHL med Buffalos farmarlag Rochester Americans. Där har han gjort tre poäng på fyra matcher och i helgen sköt han sitt första mål. 

Nu ser det ut som att talangen kom bli kvar på andra sidan Atlanten. Malmös sportchef Björn Liljander menar nämligen att klubben inte räknar med att få tillbaka talangen och kan då vara förlorad. 

– Just nu bygger vi ett lag utan Anton, skulle han dyka upp tar vi givetvis emot honom med öppna armar, säger Liljander till Sydsvenskan

Under säsongen gjorde Anton Wahlberg tio poäng på 43 matcher för Malmö i SHL och han spelade också en viktig roll i Sveriges JVM-lag som tog silver i Göteborg i vintras. 

Han draftades i andrarundan som 39:e spelare av Buffalo Sabres förra året och skrev sedan också NHL-kontrakt med klubben. Nu verkar alltså Buffalo behålla Wahlberg i Nordamerika nästa säsong. 

– Mycket talar för att de vill ha honom där borta. Skulle det bli något annat ”case” är vi jätteintresserade av att låna Anton kommande säsong.

“Jobbar aktivt för att förändra lagbygget”

Malmös lågsäsong har redan tagit fart då de har presenterat värvningar som Robin Hanzl och Joona Ikonen men det händer fortfarande saker kring Redhawks inför nästa säsong. 

Den senaste tiden har det kommit uppgifter om att klubben är på väg att värva målvakten Marek Langhamer från Oskarshamn samt att toppbacken Adam Ollas Mattsson kan säljas till Färjestad. 

Liljander vill inte kommentera ryktena men menar att klubben jobbar för fullt att få ihop truppen till säsongen 2024/25. 

– Vi jobbar aktivt för att förändra lagbygget. Givetvis så att vi kan göra laget bättre, utifrån från vår utvärdering. Det är många delar, från hur vi bedriver verksamheten. Hur vi spelar offensivt och defensivt. Hur laget är uppsatt med olika spelartyper. Vi skruvar på många saker, säger sportchefen till Sydsvenskan.

Just nu har Malmö en målvakt, sex backar och tolv forwards på kontrakt inför nästa säsong.


TV: Jonathan Lekkerimäki skjuter sitt första AHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL