Olli Jokinen.
Foto: Alamy
SHL

Klart: Olli Jokinen blir ny tränare i Timrå

ANNONS

Det har varit en illa dold hemlighet.
Nu är Olli Jokinen presenterad som Timrå IK:s nya huvudtränare.

Via sin hemsida meddelar Timrå att Olli Jokinen skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Olli är en tränare som har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig och många erfarenheter som kommer att bli nyttiga i omklädningsrummet. Han vill utveckla både yngre och äldre spelare genom ökad träningskultur genom alla led och fortsätta bygga ett Timrå IK-DNA. Vi ska vara stolta över att vår förening attraherar en tränare som Olli, säger sportchefen Kimmo Kapanen.

Som spelare samlade Olli Jokinen på sig 1 237 matcher i NHL, där han också var lagkapten i Florida Panthers. Som tränare har Jokinen de tre senaste säsongerna varit huvudansvarig i Liiga-klubben Jukurit, som han denna säsong tog till en femteplats i grundserien innan laget åkte ut i kvartsfinal mot Kärpät.

– Jag är väldigt glad över den här möjligheten att få komma hit som tränare. Min filosofi är att träningen är tuffare än matchen och med det så vill jag kunna bjuda supportrarna här i Timrå på en underhållande hockey. Jag ser verkligen fram emot att få dra igång säsongen, säger Jokinen.


TV: Jonathan Lekkerimäki skjuter sitt första AHL-mål


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL