Trubbel i Edmonton Oilers – Corey Perry och Evander Kane i gräl i båset.
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Trubbel i Edmonton Oilers – Corey Perry och Evander Kane i gräl i båset

ANNONS

Evander Kane såg ut som en pånyttfödd spelare när han kom till Edmonton Oilers 2022. Men två år in på sejouren i Alberta har det uppstått sprickor i fasaden. Det blev inte minst tydligt vid det öppna grälet med Corey Perry i segermatchen mot Calgary Flames på söndagsmorgonen.
– Förr eller senare kommer Oilers troligen att behöva ta itu med det här, säger DailyFaceoffs insider Frank Seravelli om situationen med Kane i Edmonton.

Evander Kane genomgick en riktigt infekterad skilsmässa med San Jose Sharks under 2021/.22. Efter en massa interna konflikter fick klubben nog när forwarden bröt mot ligans Covid-protokoll. Han stängdes av 21 matcher och kom sedan aldrig tillbaka till spel med laget efter det.

I stället drog Kane vidare till Edmonton Oilers, där han snabbt upplevde stora framgångar och belönades med en fyraårig kontraktsförlängning.

Men efter den starka starten har det gått trögare för den nu 32-årige kanadensaren.

Fjolårets förstördes till stora delar av en otäck skärskada på handleden. Och i år har Evander Kane ifrågasatts, kritiserats och till och med varit petad. Vad som många anser vara ännu mer oroväckande är att han vid ett par tillfällen under säsongen setts gräla öppet med lagkamrater under matcher.

För ett par veckor sedan hamnade Kane i ett gräl med superstjärnan Leon Draisaitl på bänken under en förlustmatch mot Toronto Maple Leafs.

Och natten mot söndag var det dags igen.

Evander Kane utskälld av Corey Perry

Efter att Evander Kane slarvat bort pucken lättvindigt i anfallszonen under ett byte fick han sig en rejäl utskällning av lagkamraten Corey Perry. När sekvensen analyserades av panelen i Hockey Night in Canada efteråt påpekade den tidigare NHL-backen Kevin Bieksa att Perry, som han haft som lagkamrat i Anaheim Ducks, vanligtvis inte agerar på det sättet.

Den senaste tidens händelser har lett till en hel del diskussioner om Evander Kanes framtid med Oilers. Forwarden har stått för 23 mål och 41 poäng den här säsongen, men varit ineffektiv efter nyår. Innan han blev tvåmålsskytt mot Colorado Avalanche natten mot fredag hade han bara gjort tre assist på sina 21 senaste matcher.

DailyFaceoffs insider Frank Seravelli har exempelvis undrat om inte Kanes beteende börjat skada relationen med lagkamraterna. På precis samma sätt som det ryktas ha gjort i San Jose innan han tvingades bort från klubben.

– Det är en saga lika gammal som tiden. Han börjar alltid bra på varje ny plats han kommer till. Och det är som med en tränare, klockan börjar ticka, sade Seravelli om Kane härom veckan. 
– Förr eller senare kommer Oilers troligen att behöva ta itu med det här innan hans kontrakt går ut. Det kan vara så snart som denna sommar, men han blir inte välkommen länge. Det är ett faktum, inte en åsikt. Och jag hade en känsla av att hans uppförande redan började trötta ut dessa Oilers-spelare, långt innan någon video dyker upp med Leon Draisaitl och Evander Kane som tjafsar med varandra.

Evander Kane har ytterligare två år kvar på sitt avtal med Oilers efter den här säsongen. Detta med en lönetaksträff på 5,125 miljoner dollar.


TV: Experterna om Evander Kanes skandaler

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games