HockeyAllsvenskan

Brynäs studsar tillbaka – skaffar sig matchboll

Karlskoga stal en match av Brynäs i fredags. I dag studsade storfavoriterna tillbaka och vann med 6-2. Nu kan Brynäs avgöra serien på hemmaplan på tisdag.

Karlskoga hade chansen att skaka om Brynäs rejält och kvittera serien på hemmaplan i match fyra. Värmlänningarna kunde dock inte upprepa segern från i fredags.

I den tredje perioden fick Brynäs med sig ett gäng utvisningar i rad, och visade då ingen nåd. Gävlelaget stod för två snabba mål i början av perioden och gick ifrån till 5-2 i matchen.

Ett ryck som räckte för att säkra segern.

Karlskoga startade matchen på ett mindre bra sätt och Miks Indrasis utnyttjade det på bästa sätt. Med 40 sekunder kvar av period ett reducerade Måns Krämer dock och det var ett likaläge i matchen inför den andra perioden.

Kan avgöra serien på tisdag

Där gav Otto Stenberg Karlskoga ledningen, men glädjen blev kortvarig. Linus Ölund kvitterade nämligen för Brynäs 58 sekunder senare.

Anton Rödin gav sedan gästerna ledningen med 3-2, ett resultat som stod sig in i den tredje akten. Där kom Brynäs sedan ut och gjorde 4-2 via Greg Scott innan Tyler Kelleher satte dit femman.

Greg Scott satte sedan spiken i kistan till 6-2 i öppen kasse.

Brynäs har nu chansen att avgöra den här serien på tisdag hemma i Gävle. För Karlskoga är det nu på liv och död resten av serien.

TV: Otäcka scener när domaren blir liggande på isen – fördes ut på bår