DJURGÅRDEN – MORA
Linus Eriksson firar sitt andra mål för kvällen (höger).
Foto: TV4. (Montage)
HockeyAllsvenskan

Seger för Djurgården - efter galna målfesten: "Osannolik matchbild"

ANNONS

Två mål på 18 sekunder från Mora och nervig avslutning. 
Till slut blev Djurgårdens Linus Eriksson återigen viktig - och hyllad. 
– De är viktiga den formationen, säger TV4:s Fredrik Söderström i 6–5-matchen.

Hjälte i första mötet på Hovet och framträdande roll i hela slutspelet. I kväll visade Linus Eriksson återigen sin skicklighet i Djurgårdströjan - och i en minst sagt nervig 6–5-seger.

Precis när Mora hämtat upp 0–3 till 2–3 i början på den andra perioden klev den 18-årige egna produkten fram. Med 4–2 säkrade han upp ledningen innan han kort därefter svarade igen med 5–3. Den gången efter en framspelning av den jämnårige radarpartnern Victor Eklund

– Jag tycker Linus Eriksson över ett gäng matcher sticker ut. Det finns en skicklighet i skridskoåkningen, skottet. Han tar för sig. Det finns de som skjuter ännu hårdare, men det finns en spelintelligens som är påtaglig. De är viktiga den formationen, säger TV4:s Fredrik Söderström i sändningen. 

Själv var Eriksson ödmjuk kring sin insats. 

– Det är det som gäller i sådana här tajta matcher. Det är de som är spetsiga som oftast vinner. Vi fortsätter med det, säger han till TV4.

Frustrationen: “Vi åker runt och jagar tacklingar”

Framförallt var det en mardrömsstart i första perioden som satte käppar i Mora-hjulet. Efter tre mål, varav två från Kevin Karlssons klubba (läs mer om det här) var det rejält irriterat i hemmalaget. 

– Det ser ut som att vi har släppts ut vår första match för att tacklas ungefär. Vi åker runt och jagar tacklingar istället för att försöka få en puck. Vi tacklas två, tre sekunder efter spelet ens är där. Då blir backarna ensamma och de litar inte på oss forwards, så det blir en dålig kedjereaktion, säger Måns Carlsson till TV4.

Trots ett mål och totalt tre poäng från egen klubba var Carlsson besviken över sin och sin kedjas insats. 

– Vi får en bra start och får lite energi. Sen är det dålig backcheck på 5–3-målet. Vi får jaga hela matchen, speciellt nu i andra. Vi får in ett och så gör de ett. Då blir det jobbigt, säger han och fortsätter: 
– Nu har vi jagat så mycket tacklingar så det kanske är bättre med ett mål för att få igång publiken.

Två mål på 18 sekunder

Något tidigt mål i tredje perioden blev det inte. Istället klev Djurgården ifrån till 6–3 genom Alexander Ytterell och Mora bytte ut sin prisade förstemålvakt, Waltteri Ignatjew. Målet kom att bli helt avgörande. Några minuter senare kom nämligen både 4–6 och 5–6 för Mora - med 18 sekunders mellanrum.

– Det är en osannolik matchbild just nu. Brandlarmet skulle behöva gå. Djurgården skulle behöva en ordentligt paus för att återhämta sig, säger TV4:s Fredrik Söderström.

Mora hade två stolpträffar och plockade ut målvakten för att kvittera. Ändå höll sig 6–5-ställningen hela vägen in till slutsignalen. Djurgården har därmed 2–1 i matcher. 


TV: DIF-fansens tifo inför första semifinalmötet med Mora

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games