Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Florida krossade Ottawa – efter rekordstart: "Vi flög"

Florida körde över Ottawa med 6–0 på bortais i natt. Efter en minut och 37 sekunder hade laget gått upp i en 2–0-ledning – vilket var klubbens två snabbaste mål i en matchinledning någonsin.
– Vi flög i inledningen, säger forwarden Sam Bennett.

Publiken i Ottawa hann knappt sätta sig i sina stolar innan de fick konstatera att hemmalaget hamnade i ett tvåmålsunderläge i nattens möte med Florida Panthers. Nick Cousins gav bortalaget ledningen efter en minut och två sekunder – och bara 35 sekunder senare hade Dmitrij Kulikov utökat ledningen till 2–0 för Panthers.

Nattens två fullträffar var klubbens snabbaste mål i en matchinledning någonsin.

– Det var en grym start för oss. Vi flög i inledningen och var redo att spela. Bänken var högljudd och vi hade roligt igen, säger forwarden Sam Bennett till NHL.com.

Svensken blev inbytt

Efter att Panthers utökat till 3–0 och 4–0 tidigt i den andra perioden fick Jacques Martin nog och bytte ut Joonas Korpisalo. Svenske Anton Forsberg kastades in mellan stolparna och räddade tolv av 14 skott i matchen som Senators till slut förlorade med 0–6.

– De spelade ut oss. Vi hade några farliga chanser i powerplay tidigt i matchen, men gjorde inga mål. Därefter lyckades vi inte hålla oss kvar i matchen och frustrationen blev påtaglig. Att släppa in två så tidiga mål hjälper inte heller, säger tränaren Jacques Martin.

Ottawa är sedan länge uträknade från slutspelsracet i den östra konferensen, medan Florida sedan en tid tillbaka har säkrat sin plats i slutspelet.

Ottawa Senators – Florida Panthers 0–6 (0–2, 0–3, 0–1)
Ottawa: -
Florida: Nick Cousins (6), Dmitrij Kulikov (1), Anton Lundell (11), Sam Bennett (19), Sam Reinhart (53), Matthew Tkachuk (24).