Shane Wright, här i Windsor Spitfires färger förra säsongen.
Foto: Alamy
NHL

Shane Wright får ny NHL – chans kallas upp av Seattle Kraken

ANNONS

Shane Wright har haft en produktiv rookiesäsong i AHL. Nu får stortalangen en ny NHL-chans av Seattle Kraken.

Shane Wright lyckades aldrig riktigt få fotfäste i NHL förra säsongen och har denna säsong fått nöja sig med tre matcher med Seattle Kraken. Efter en produktiv rookiesäsong i farmarligan får nu den 20-årige stortalangen en ny chans att visa vad han går för i NHL.

Via ett inlägg på sociala medier meddelade Kraken under söndagskvällen att Wright kallats upp till NHL-klubben och på klubbens hemsida skriver man att Wright förväntas göra laget sällskap till nattens bortamatch mot San Jose Sharks. Detta är andra gången som Wright kallas upp till Seattle denna säsong, då han i november gjorde tre framträdanden för Kraken i matcher mot Colorado och Edmonton.

Fick dispens för att spela i AHL

20-åringen fick inför denna säsong dispens att spela farmarlagshockey för Coachella Valley Phantoms, då han egentligen skulle behövt inställa sig i juniorligan i enlighet med det avtal som NHL har med Canadian Hockey League och OHL – en liga han tidigare producerat 197 poäng på 141 matcher i.

Denna säsong har Wright spelat 56 matcher för Coachella Valley och producerat 43 poäng, vilket gör honom till den poängbäste juniorspelaren i AHL denna säsong.

Wright, som under tonåren fick exceptionell status i OHL och således fick inleda sin juniorkarriär ett år tidigare, tippades länge få först i NHL-draften 2022 men halkade i slutändan ned till fjärdevalet, där Seattle valde att plocka kanadensaren.

Seattle ligger i skrivande stund på en sjätteplats i Pacific Division och har 14 poäng upp till Los Angeles Kings på den sista wild card-platsen i den västra konferensen med nio matcher kvar att spela av grundserien.


TV: Höjdpunkter från Detroits säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM