Rikard Grönborg.
Foto: Bildbyrån
Europa

Rikard Grönborg hyllas av Tommi Miettinen: "Bra för finsk hockey"

ANNONS

Tappara slog i helgen ut TPS i kvartsfinalspelet i det finska mästerskapet. Efter den sjätte och avgörande matchen hyllade motståndartränaren Tommi Miettinen Tapparas svenske tränare Rikard Grönborg.
– Att du är här är bra för ligan och för finsk hockey, sade Miettinen på presskonferensen

Regerande finska mästaren Tappara, som tränas av Tre Kronors tidigare förbundskapten Rikard Grönborg, behövde övertidsspel i den sjätte matchen för att få tabellnian TPS på fall i det finska slutspelet. Under helgen lyckades Tammerfors-klubben avancera efter att Kristian Tanus avgjort den sjätte matchen i övertidsspelet och således skjutit Tappara vidare till en semifinalserie mot KalPa.

På den efterföljande presskonferensen var TPS tränare Tommi Miettinen stor i förlusten, då han valde att hylla Grönborg – på svenska.

– På svenska vill jag säga tack för serien. Det var en härlig och tuff serie. Ni var lite bättre än oss. Att du är här är bra för ligan och för finsk hockey. Det är en lite annorlunda stil och jag respekterar det mycket, sade Miettinen på presskonferensen.

Skrällag väntar i semifinalen

Rikard Grönborg valde inför den här säsongen att ansluta till Tappara efter att i december 2022 fått sparken från sitt huvudtränaruppdrag i schweiziska storklubben ZSC. Den tidigare Tre Kronor-tränaren förde Tammerfors-klubben till en serieseger med 123 inspelade poäng på 60 matcher, vilket innebar att laget slutade tre poäng före ärkerivalen Ilves i tabellen.

Förutom Grönborg återfinns en svensk spelare i laget i form av Tobias Ekberg, som anslöt till Tappara i mitten av januari från slovakiska Dukla Trencin. Den tidigare SHL-backen stod för tre poäng (1+2) på 20 matcher i grundserien och har i slutspelet producerat en poäng (0+1) på sex matcher.

I semifinalen väntar nu tabellsjuan KalPa, som i sin tur skrällde i kvartsfinalen när man slog ut tabelltvåan Ilves med 4–1 i matcher.


TV: Mathias Bromé om missfallet som fick honom att komma hem

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games