Damian Clara och Jared Coreau.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Damian Clara tillbaka efter sjukdom – men står inte i semifinalen

ANNONS

Damian Clara saknades på träning i veckan på grund av sjukdom men är nu tillbaka igen. 
Men 19-åringen är inte redo till morgondagens semifinal.
– Det blir Jared som står. Jag ska bara träna för att komma igång igen, säger Clara till Gefle Dagblad

Brynäs slog ut Nybro i fyra raka matcher för att gå vidare till semifinal i jakten på en återkomst till SHL. I kvartsfinalen delade man på förtroendet mellan målvakterna då Damian Clara stod i tre matcher medan Jared Coreau fick chansen i en match. 

I veckan rapporterades det att Clara då saknades och var ett osäkert kort inför semifinalen som börjar under morgondagen. 

Nu berättar den 19-årige italienaren själv vad som har varit anledningen bakom frånvaron. 

– Jag har varit sjuk. Men mår bättre nu. Jag hade feber och hosta. Jag kände mig inte så pigg, säger Clara till Gefle Dagblad.

Damian Clara inte redo till semifinalen i morgon

Juniormålvakten var med på söndagens träning igen efter att ha saknats i fredags men än är han ändå inte redo för spel. 

– Nej, jag ska inte stå. Det blir Jared som står. Jag ska bara träna för att komma igång igen.

När pucken släpps för den första semifinalen mellan Brynäs och Karlskoga i morgon, måndag, så kommer det alltså vara Jared Coreau och inte Damian Clara som står mellan stolparna. 

– Det är nog det bästa för laget tror jag. Det är inte så farligt men Jared har varit jättebra, han har tränat hela tiden och jag har inte varit på alla träningar. Jag fick inte den bästa träningen idag heller så jag förstår absolut att det är han som ska stå. Man blir besviken men man kan inte göra något åt att man blir sjuk. Det bara händer, säger 19-åringen till GD

Under säsongen hade Clara 91,3 i räddningsprocent på 34 matcher för Brynäs och han inledde även bra i slutspelet. För sina insatser i grundserien vann han Guldgallret, priset som delas ut till HockeyAllsvenskans bästa junior. Han blev då också den första utländska spelaren någonsin att vinna Guldgallret.


TV: Mathias Bromé om mordhoten på sociala medier

Den här artikeln handlar om: