Jonathan Lekkerimäki efter NHL-draften 2022.
Arkiv
AHL

Jonathan Lekkerimäki AHL-debuterade i natt

ANNONS

Jonathan Lekkerimäki har åkt över till Nordamerika efter slutspelsuttåget med Örebro. I natt debuterade det svenska storlöftet i farmarligan.

Tidigare i veckan meddelade Vancouver Canucks att Jonathan Lekkerimäki anslutit till klubbens farmarlag Abbotsford Canucks för att spendera några veckor i AHL-laget innan han inleder jakten på en plats i den svenska VM-truppen.

I natt gjorde Lekkerimäki sin debut i farmarligan, då han kom till spel för Abbotsford i bortamatchen mot Colorado Eagles. Svensken såg ut att skriva in sig i poängprotokollet i den andra perioden, då han fanns med i förarbetet till Max Sassons 1–1-kvittering, men i slutändan tillskrevs målet ingen assist. Lekkerimäki lämnade i stället matchen med ett plus i plus/minus-statistiken samt ett noterat skott på mål.

Väntas debutera i Tre Kronor om några veckor

Abbotsford vann till slut matchen med 2–1 efter övertidsspel, där Jett Woo blev segerskytt i förlängningen.

Sejouren i Nordamerika ser inte ut att bli särskilt långvarig för Lekkerimäki, då han enligt Nerikes Allehanda kommer att få debutera i Tre Kronor i de VM-förberedande landskamperna mot Finland i mitten av april. 

Den här säsongen stod Jonathan Lekkerimäki för 31 poäng (19+12) på 46 matcher för Örebro i SHL:s grundserie, vilket gjorde honom till den poängbäste juniorspelaren i ligan med åtta poängs marginal ned till tvåan Noah Östlund. Lekkerimäki har sedan tidigare ett NHL-kontrakt med Vancouver Canucks som sträcker sig över säsongen 2025/26.


TV: Fredrik Söderström om Leksands vinst i fjärde kvartsfinalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL