Klas Östmans Linköping åker ut direkt i kvarten.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SM-slutspelet

Klas Östman efter Linköpings uttåg ur slutspelet: “Ganska tomt”

ANNONS

Linköping gick till slutspel för första gången på sex år. 
Men det blir då sorti direkt efter att ha förlorat fyra raka matcher i kvartsfinalen mot Skellefteå.
– Jag är väldigt besviken att vi inte får en enda vinst med oss, säger tränaren Klas Östman till TV4. 

Uträknade inför säsongen – då stod Linköping för en succésäsong och tog sig till topp sex och fick spela slutspel för första gången sedan 2018.

Men väl framme i SM-slutspelet blev det respass direkt för östgötarna. Efter kvällens förlust mot Skellefteå så tar LHC:s säsong nämligen slut då de blir svepta och förlorar med 4-0 i matcher. 

– Det är ganska tomt. Jag vetefan vad jag tänker på faktiskt. Jag är stolt över mitt lag men jag är väldigt besviken att vi inte får en enda vinst med oss. Det är jävligt svårt att spela bättre än vad vi gör men ändå förlora en serie med 4-0. Det känns tufft naturligtvis, säger tränaren Klas Östman till TV4 efter förlusten.

LHC:s stora lyft: “Känns bra inför framtiden”

Linköping har hamnat i ingenmansland fem säsonger i år och kom tolva i fjol med bara 67 poäng. Men den här säsongen har klubben lyft och kom sexa med 85 poäng vilket tog dem till en direktplats till kvartsfinal. 

Östman summerar säsongen och ger sin åsikt om vad som har legat bakom förändringen. 

– Jag tycker att hela föreningen har bröstat upp sig. Det är spelarna framför allt som har gjort det. Vi har en bra kärna med killar som brinner för den här klubben och som var väldigt, väldigt besvikna efter förra säsongen. 
– Jag kände redan i somras att den här gruppen var på väg att hitta på något som de aldrig gjort förut. Det är jag glad för men sedan att torska en kvartsfinal med 4-0… Det känns konstigt att prata om att man är nöjd. Men just den här kaxigheten som hela staden, klubben och spelarna visar, det känns ju bra inför framtiden.

Hyllar stödet: “Så har det inte sett ut senaste tio åren”

LHC har också fått en helt annan stämning i hemmaborgen Saab Arena jämfört med tidigare säsonger. Klas Östman väljer då också att hylla publiken i Linköping för stöden under säsongen samt hur de blev mottagna trots uttåget ur slutspelet. 

– Så här har det inte sett ut här inne efter säsongen de sista tio åren. Om vi kan gå hand i hand med hemmapubliken, då finns det något att bygga vidare på. 
– De har varit helt fantastiska under hela den här säsongen och de är en jättestor del i att vi flyttar fram positionerna, bröstar och kaxar upp oss. Det känns härligt naturligtvis men tråkigt att vi inte kan bjuda på någon mer match och ge dem en seger när det ser ut som det gör. 

Linköpings säsong är nu alltså slut medan Skellefteå gick vidare till semifinal där de gör Växjö och Rögle sällskap. Skellefteås motståndare i semin blir vinnaren mellan Frölunda och Leksand.


TV: Fredrik Söderström om Leksands vinst i fjärde kvartsfinalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL