Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Buffalos mardrömsstart – släppte in fem mål på en period

Kniven mot strupen.
Då föll Buffalo Sabres igenom totalt i nattens möte med Ottawa Senators. Hemmalaget släppte in fem mål i den första perioden i en match man till slut förlorade med 2–6.
– Jag blev chockad, säger Sabres-backen Connor Clifton.

Slutspelsdrömmen börjar bli allt mer avlägsen för Buffalo Sabres.

Detta efter att Sabres klappat igenom redan i den första perioden i nattens möte med Ottawa Senators, där man fick se Senators gå ifrån till en 5–0-ledning.

– Jag blev chockad. Vår säsong står på spel. De kom in och gav det till oss och vi hade inget svar, säger Sabres back Connor Clifton till ESPN.

Har inte spelat Stanley Cup-slutspel sedan 2011

Med nio matcher kvar av grundserien har laget nu åtta poäng upp till en wild card-plats i den östra konferensen efter att ha förlorat nattens möte med Ottawa med 2–6.

Sabres har inte spelat i Stanley Cup-slutspelet sedan 2011 och någon slutspelsvår ser det inte heller ut att bli 2024.

– Jag är frustrerarad och besviken. Allt som borde vara rutinmässiga grejer var inte det i kväll. Det är väldigt frustrerande, säger tränaren Don Granato till NHL.com.

Shane Pinto var matchens stora förgrundsfigur med fyra poäng, medan fem spelare i Senators noterades för två poäng i matchen. Senators-svensken Erik Brännström loggade över 20 minuters istid i matchen, men stod inte för någon poäng. Inte heller någon av Rasmus Dahlin eller Victor Olofsson stod för någon poäng för Sabres.

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 2–6 (0–5, 2–0, 0–1)
Buffalo: Artjom Zub (4), Boris Katchouk (6), Drake Batherson (26), Jakob Chychrun (12), Brady Tkachuk (32), Shane Pinto (8).
Ottawa: JJ Peterka (25), Connor Clifton (4).