HockeyAllsvenskan

Södertäljes fiasko fullbordat – svepta av Karlskoga

Södertälje slutade tvåa i grundserien och hade drömmar om att utmana om en SHL-plats.
I slutspelet blev det dock fyra raka förluster och pannkaka mot Karlskoga.

Karlskoga tog sig till kvartsfinal efter att ha vunnit play in mot nykomlingen Kalmar med 2-1 i matcher. Södertälje å sin sida slutade tvåa i tabellen och gick in i slutspelet som en av de stora utmanarna till Brynäs.

Under söndagen tog då Karlskoga sin fjärde raka seger när man vann med 4-1 på bortaplan och vann serien med 4-0 i matcher. En så kallad svepning som fullbordade SSK:s fiasko till slutspel.

De tre tidigare matcherna hade Karlskoga vunnit efter övertid. Men denna gången var det solklart.

Otto Stenberg dödade Södertäljes hopp

Efter lite mer än halva matchen spelad stod det 3-0 till värmlänningarna. Viktor Lennartsson, Eskild Bakke Olsen och Gustaf Thorell stod för ett varsitt mål.

Christopher Liljewall svarade för SSK och reducerade till 3-1 innan den tredje perioden, men väl där sköt Otto Stenberg 4-1 till Karlskoga. Ett mål som var nådastöten för Södertäljes försök att ta sig tillbaka i både matchen och matchserien.

Daniel Norbe fick förvisso in ett 4-2-mål med dryga fyra minuter kvar, men det var inte tillräckligt för att rädda säsongen.

– Det här är bland de svåraste förlusterna jag har varit med om sen jag blev tränare. Vi hade hopp och tron om att vi skulle kunna vara med mycket mer. Nu är det slut och det är bara tomt, säger SSK:s tränare Magnus Bogren till TV4 Play.

SSK:s säsong är därmed redan över. Ett tidigare avslut än vad nog i princip alla hade trott. Karlskoga går nu in i semifinalspelet som det lägst rankade laget, och det återstår att se om Brynäs väljer dem när det väl kommer till kritan.

TV: Lasse Johansson efter segern mot Leksand