Foto: Bildbyrån. Höjdpunkter: VIaplay
NHL

William Nylander imponerade i storsegern

ANNONS

Toronto körde över Washington med 7-3, efter att Auston Matthews gjort fem poäng och William Nylander tre. Nu närmar sig båda två prestigefyllda milstolpar.

2+3 av Auston Matthews. 1+2 av William Nylander. Dessutom 1+2 av en pånyttfödd John Tavares. Toronto fick sannerligen leverans från sina superstjärnor i nattens 7-3-vinst mot Washington. Ett Washington där Aleksandr Ovetjkin gjorde två mål, vilket innebär att han nu bara är 50 mål från Wayne Gretzkys målrekord i NHL.

Men den här matchen tillhörde Auston Matthews i första hand och William Nylander i andra hand. Matthews noterade alltså fem poäng och står totalt på 89. Han ser därmed ut att för blott andra gången i karriären nå 100 poäng. Dessutom har superstjärnan gjort 58 mål (!) vilket gör att han för andra gången i karriären av allt att döma kommer nå 60 mål.

– Vi hade inga svar mot honom ikväll, det car ett problem, konstaterade Washingtons coach Spencer Carbery efter amerikanens uppvisning.

Närmar sig 100 poäng

Men Matthews var inte den enda som tog stora kliv mot ett par häftiga milstolpar i natt. William Nylanders trepoängsmatch gjorde att han för första gången nådde över 90 poäng - och han är bara nio poäng ifrån att nå 100 poäng för första gången i karriären. Dessutom är svensken efter nattens fullträff bara två mål ifrån att nå 40-målsvallen för andra säsongen i rad. En bedrift som bara ett fåtal svenskar lyckats med tidigare.

I natt pricksköt Nylander in 2-0, innan han spelade fram Bobby McMann till 5-3 och John Tavares till 7-3.

Se Nylanders mål


Washington - Toronto 3-7

Washington: Alex Ovetjkin x2, Connor McMichael

Toronto: Auston Matthews x2, William Nylander, Jake McCabe, Bobby McMann, Tyler Bertuzzi, John Tavares


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL